„Známa/Neznáma“ káva s maslom a mct olejom POWEROLOGY

Spoločnosť POWEROLOGY je naším dlhoročným vystavovateľom a ich kávu s maslom a mct olejom milujeme. Pri ich stánku je vždy veľké množstvo ľudí a zaujímajú sa o nové alternatívy prípravy kávy a prospešnosti kávy s maslom a mct olejom pre ich zdravie.

Vždy sa tešíme na nové príspevky a nové poznatky, ktoré nám prinášajú. Z ich najnovšieho článku, nás zaujalo … :

“ Prečo Power Coffee funguje?

Každá zložka receptu Power Coffee má jedinečný prínos založený na ľudskej biológii. Mnohé faktory zohrávajú úlohu pri účinkoch tejto kávy. V nasledujúcich odstavcoch sa budem snažiť popísať niektoré z najdôležitejších výhod a taktiež čím každá zložka prispieva a prečo fungujú spolu tak dobre.

káva, mct olej, maslo

Powerology

Čo dokáže káva

Káva je úžasný a zdravý nápoj, no výrazne záleží na jej kvalite a procese spracovania! Je bohatá na antioxidanty na báze rastlín (poly fenoly), minerály a samozrejme výborný zdroj kofeínu. Kofeín stimuluje mozog a zvyšuje zaostrenie, pamäť a reakčný čas. Taktiež nás prebúdza, keď sme ospalí, čo môže byť dobré alebo zlé v závislosti od času počas dňa. Káva prichádza v mnohých rôznych vôňach, v závislosti od jej pôvodu, pečenia a prípravy. To všetko robí kávu jedným z najpopulárnejších nápojov v našej modernej spoločnosti!

Čo dokáže maslo

Maslo je odvodené od prvého živého nápoja, ktorý každý z nás mal: materinského mlieka. Poctivé nespracované, alebo len šetrne spracované mlieko zo zvierat pasených na tráve obsahuje najdôležitejšie živiny, ktoré mladým cicavcom umožňuje prežiť!

Čo dokáže MCT olej?

Kokos je bohatý na nasýtené, zdravé tuky a najmä na tuky známe ako triglyceridy so stredným reťazcom (MCT)MCT sú jedinečné tuky, ktoré sa rýchlo konvertujú na ketóny, extra zdroj energie pri spaľovaní tukov. Viac ketónov znamená oveľa viac duševnej energie. Naozaj, mozog MILUJE ketóny! Ak budete jesť veľa MCT, zažijete úžasnú koncentráciu. Čo sa týka ketónov, prebieha stále veľa výskumov ohľadom ich účinkov. Nový výskum tiež naznačuje, že ketóny majú blahodarné hormonálne účinky okrem toho, že sa používajú len ako zdroj energie. [1]

Pridanie MCT do kávy poskytne telu rýchly prístup ku ketónom bez toho, aby musel čakať, kým sa tuky najprv premenia. V kokosovom oleji je iba 15%  MCT produkujúce ketóny. Našťastie, je možné získať koncentrované MCT oleje, ktoré obsahujú až 15-krát viac MCT ako bežný kokosový olej! “

… A to je iba zlomok zaujímavých informácií, ktoré vás budú isto zaujímať. Viac nájdete na blogu Dušana Plichtu, v ktorom okrem iného hovorí aj o skúsenostiach vyznávačky tohto netradičného prístupu k raňajkám – holanďanke, Master of Biomedical Science, Dagmar Bouwer.  

Celý článok nájdete tu : https://www.dusanplichta.com/blog/veda-vyhody-rizika-konzumacie-kavy-s-maslom-mct-olejom/

kava, maslo, mct olej