Výstava

KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“

Kava Caj Cokolada

Srdečne vás pozývame na výstavu KÁVA, ČAJ, ČOKOLÁDA – „TRADIČNE/ NETRADIČNE“

Termín: 9-11.10. 2015.

Piatok 14:00 – 18:00

Sobota, nedeľa od 10:00 18:00

Miesto: Hotel Crowne Plaza Bratislava, Hodžovo nám. 2

VSTUPNÉ

jednodňová vstupenka – 5 €

trojdňová vstupenka – 10 €

Kliknutím na logo PREDPREDAJ.sk máte možnosť objednať si vstupenky v predpredaji za zvýhodnené ceny

predpredaj

 

 

 

 

Tu sú firmy, značky, produkty, ktoré sa budú uchádzať o vašu priazeň na výstave KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“ Bratislava 2015

 

partnermi výstavy sú: BARZZUZ, VEĽVYSLANECTVO INDONÉZIE v SR, CATLER, MABETS a HOTEL CROWNE PLAZA

mediálnymi partnermi sú: INSTORE, KÁVIČKÁRI.sk, GASTROWEB, CAFE NEWS, in.ba

podujatie podporuje: Mesto Bratislava

SPRIEVODNÝ PROGRAM

prednášky, seminár, LATTE ART SHOW, ochutnávky …

PODROBNÝ PROGRAM TU ⇒sprievodny_program_obr

A čo návštevníci? Pre koho je výstava určená?
Samozrejme pre všetkých milovníkov a fanúšikov dobrej kávy, kvalitnej čokolády a exotických čajov. Pre laikov aj odborníkov. Pre tých, ktorým sú uvedené pochutiny vášňou alebo povolaním.
kaviareňPrídu prevádzkari kaviarní a barov, či už malých alebo tých väčších. Všetci tí, ktorí sledujú trendy alebo hľadajú nové príležitosti, nových partnerov, dodávateľov, aj nový sortiment.
Tento ročník si nenechajú ujsť ani baristi a personál kaviarenských prevádzok,
fanúšikovia a milovníci dobrej kávy, čokolády a čaju,
zástupcovia reklamných a eventových agentúr, ktorí hľadajú atraktívne prezenty alebo zaujímavé programy pre svojich klientov,
prevádzkovatelia e-shopov, ale aj kamenných predajní, ktorí uvažujú o doplnení svojho sortimentu o ďalšie atraktívne položky zo sveta kávy, čaju a čokolády,
predstavitelia firiem, kde nákup kávy, čajov i čokolády nenechávajú na náhodu alebo len na nízku cenu,
nadšenci a záujemci o nové informácie, ktorí sa tešia najmä na bohatý sprievodný program – seminár, prednášky, workshopy, súťaž LATTE ART …
Bratislava sa stane mestom KÁVY, ČAJU a ČOKOLÁDY – A VY MÔŽETE BYŤ PRI TOM!
káva, čaj, čokoláda

káva, čaj, čokoláda

 

 

 

Prihláška na výstavu Mám záujem o bližšie informácie ako vystavovateľ
Registrácia novinárov Registrácia novinárov na KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“ prístupná TU

———————————————————————————————————————————–

Festival Bratislava - november 2017

Festival Kava Caj Cokolada BA 2017Priatelia, prišlo ochladenie, no my sme sa na tento čas a tento termín tešili už dlhšie ;-) 18.-19.11. sa s vami totiž stretávame pri šálke kávy, čokolády i čaju. Vidíme sa na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" v nákupnom centre BORY MALL Bratislava. Postupne budeme prinášať nové informácie, preto nás sledujte buď na tejto stránke alebo na našom facebookovom profile alebo priamo na Udalosti Na Festiavle sa opäť predstavia vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, priamy predaj, predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý sprievodný program a samozrejme, ďalšie kolo Latte Art Show. Tu je ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV, ktorí zabojujú o vašu priazeň. Vrámci sprievodného programu nás čaká aj Čítať celý článok...

Dopraj svojej pokožke kávové peelingy.

Mark_scrub_01Ak sa povie slovo „káva“, väčšina z nás si predstaví horúci, osviežujúci a všeobecne veľmi obľúbený nápoj. My vám túto predstavu chceme rozšíriť a ukázať vám, že z kávy sa bude tešiť nielen vaše vnútro, ale aj vaša pokožka. Určite sa tak stane, ak vyskúšate kávové peelingy značky MARK face and body. Tieto peelingy sa stali radosťou pre tisíce Sloveniek a ich čaro už spoznávajú aj v ostatných kútoch Európy. Ich tajomstvo spočíva nielen v prírodnom zložení, očarujúcej vôni, ale aj zážitku, ktorý ich použitie sprevádza. Zloženie Silnou stránkou kávových peelingov MARK face and body je ich zloženie. Suroviny, z ktorých sú vyrobené, boli vyberané veľmi starostlivo. Cieľom bolo vytvoriť takú kombináciu prírodných surovín, ktoré pokožku ošetria, odstránia z nej odumreté čiastočky, dodajú Čítať celý článok...

Košický Festival kávy, čaju a čokolády v obr...

titulkaKošice opäť nesklamali. Festival Káva Čaj Čokoláda 18.-19.3. v hoteli DoubleTree by Hilton priniesol po roku pár noviniek. 30 vystavovateľov sa spolu s bohatým sprievodným programom už do jednej sály nezmestili. A tak sme kávou, čajom a čokoládou rozvoňali aj sále CASSOVIA aj protiľahlú SYMPHONY. Práve v sále SYMPHONY sme otvorili festivalovú "kaviareň", teda priestor, kde sa v určitých časových intervaloch predstavili viaceré značky so svojim sortimentom, ktorý ste počas víkendu mohli ochutnať práve iba tu a v danom čase. Festival sme otvorili spolu s partnermi - Indonézskym veľvyslanectvom, školiacim strediskom Academy of Coffee a honorárnym konzulom belgického kráľovstva. No a Indonéziu ako krajinu kávy ale i čaju a čokolády predstavili ukážky indonézskych tancov v exotickom oblečení.           Sprievodný program Čítať celý článok...

Festival KÁVA - ČAJ - ČOKOLÁDA Košice 2017

Kava Caj Cokolada Kosice 2017A opäť sa presúvame do Košíc. ;-) Nadšenci a fanúšikovia dobrej kávy, čaju, čokolády a ďalších pochutín si prídu na svoje už v polovici marca, presnejšie 18.-19.3. 2017 sa hotel DoubleTree by Hilton zmení na kávovo-čajovo-čokoládový raj. Bude to už 3. košický ročník. Tak ak ste boli aj na tých predchádzajúcich - veríme, že sa vidíme aj tento rok. A ak ste na Festivale v Košiciach neboli, máte šancu to čoskoro napraviť ;-) Sledujte nás. Postupne prinesieme ďalšie informácie o sprievodnom programe Na aké kávy, čaje, čokolády či ďalší sortiment z kaviarenskej brandže sa môžete tešiť? Kliknite na nasledovný odkaz a otvorí sa vám ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV.   Termín: 18.-19. marca 2017 Sobota od 10:00 do 19:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 Miesto: Hotel DoubleTree by Hilton, Hlavná 1, 040 01 Košice     VSTUPENKY vstupenky na Čítať celý článok...

Čokoládová pena s avokádom

Cokoladova_pena_03b... alebo avokádová pena s čokoládou? ;-) nech to zoberiete z akéhokoľvek konca, črtá sa tu zaujímavý výsledok a taktiež oku či jazyku lahodiaca dobrotka. Tak sa na to pozrime, pripravme si ingrediencie a pustime sa do práce. Čo budeme potrebovať? Ingrediencie 4 veľmi zrelé avokáda 100 g 80 %-nej čokolády 150 ml mandľového mlieka 100 ml medu 4 lyžice 100 %-ného kakaového prášku 1 lyžica vanilkového extraktu štipka soli ovocie na ozdobu Máte? Môžeme ísť ďalej? Postup • Čokoládu rozpustíme nad parou. • Avokádo rozmixujeme spolu s medom, mandľovým mliekom, kakaovým práškom, vanilkovým extraktom a štipkou soli úplne do hladka. Nakoniec pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu a opäť vymixujeme. Hotovou penou naplníme dezertné mištičky a dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.                 Tak ako? Čo na to hovoríte? A ako by to asi zhodnotili iní konzumenti, Čítať celý článok...

Banánový chlebík s čokoládou

Bananovy_chlebik_cokolada_titulkaBanán a čokoláda, to je známa kombinácia, najmä keď si to všetko predstavíme ešte aj so šľahačkou ;-) No teraz budeme piecť. Pripravíme dezert alebo koláč, ktorému banán dodá nielen chuť ale aj vláčnosť a  70%-ná čokoláda tú správnu kontrastnú horkosť ;-) Poďme na to Ingrediencie 285 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky soli 110 g masla plus extra maslo na vymazanie formy 110 g cukru 2 vajcia 4 zrelé banány 85 ml mlieka 1½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy 1 čajová lyžička vanilkovej pasty (alebo vanilkového extraktu) 100 g 70%-nej čokolády 1-2 čajové lyžičky levandule Postup Rúru vyhrejeme na 180°C. Maslo vymiešame s cukrom do penista, pridáme vajcia, vanilkovú pastu, banány rozmixované v mlieku a citrónovú šťavu. Túto zmes vmiešame do múky preosiatej spolu so soľou. Pridáme kúsky čokolády, levanduľu a prášok do pečiva. Cesto vlejeme do Čítať celý článok...

Aká je Cesta kávy?

cesta_kavy_05Fantastická – a to je odpoveď na otázku z titulku článku, či sa pýtame na tú cestu s malým alebo s veľkým „C“ ;-) Cesta kávy je totiž názov knihy, ktorú len nedávno uviedol na trh jej autor Peter Szabó. Napriek množstvu informácií, ktorých sa o káve popísalo, treba povedať, že podobnej literatúry je na Slovensku veľmi málo. Táto kniha pohladí dušu každého, kto sa chce zorientovať a posunúť vo svete kávy. Sprevádza nás celou kávovou „cestou“ - od jej objavenia, cez rozšírenie vrámci sveta, predstavuje jednotlivé odrody, ich pestovanie, zber či spracovanie. Atraktívnou časťou publikácie je kapitola o krajinách v ktorých sa kávovníky pestujú. Čo sme od autora a zároveň aktívneho pražiara čakali ;-) je aj časť venovaná práve tejto veľmi dôležitej Čítať celý článok...

Káva na kolesách.

coffee_bike_01_bPoznáme to – počas cesty do práce, na schôdzku, z práce alebo len tak pri prechádzke hľadáme kaviarničku, kde by sme si zobrali svoju Coffee To Go. Áá, tu je jedna. Vstúpime, objednávame espresso alebo cappuccino či latte, zaplatíme, dochutíme, premiešame, prikryjeme plastovou čapičkou a ... počítame ďalšie kroky. Niektorí naďalej v chvate, iní v pokoji ukrajujeme metre k svojmu cieľu a sŕkame horúcu kávu. Koľko krát sa vám už stalo, že ste boli na prechádzke, bez dostupnosti vašej obľúbenej kávy alebo aj neďaleko kaviarne, no bez možnosti vziať si kávu so sebou? Súhlasím, káva v porceláne je tá pravá, no s ohľadom na čas, priestor a program nie je hriechom vychutnať si tento lahodný mok aj z papierového pohára. A tu Čítať celý článok...

Pri káve o káve a kávovinách

pri_kave_o_kave_a_kavovinach_09Titulok tohto príspevku "Pri káve, o káve a kávovinách" je zároveň názvom novej publikácie Jozefa Augustína. Ak máte radi kávu alebo ak by ste sa o nej chceli niečo, možno aj "všetko" ;-) dozvedieť, nasledujúce riadky patria vám. Internet je síce plný informácií o káve, o povzbudzujúcom čiernom moku, no mať všetko podstatné pohromade, v jednej knihe, na jednom mieste je na nezaplatenie. Po šestnástich rokoch od vydania publikácie Povídání o kávě - od Jožka Augustína, prichádza na predvianočný trh pokračovanie tejto "kávovej biblie", ktorá by nemala chýbať v poličke či knižnici žiadneho fanúšika či milovníka kávy. Nehovoriac už o ľuďoch, ktorí sa kávou živia. Knižka "Pri káve o káve a kávovinách" vás prevedie od histórie kávy až po jej súčasnosť. Priblíži vám procesy Čítať celý článok...

Festival Bratislava - november 2017

Festival Kava Caj Cokolada BA 2017Priatelia, prišlo ochladenie, no my sme sa na tento čas a tento termín tešili už dlhšie ;-) 18.-19.11. sa s vami totiž stretávame pri šálke kávy, čokolády i čaju. Vidíme sa na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" v nákupnom centre BORY MALL Bratislava. Postupne budeme prinášať nové informácie, preto nás sledujte buď na tejto stránke alebo na našom facebookovom profile alebo priamo na Udalosti Na Festiavle sa opäť predstavia vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, priamy predaj, predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý sprievodný program a samozrejme, ďalšie kolo Latte Art Show. Tu je ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV, ktorí zabojujú o vašu priazeň. Vrámci sprievodného programu nás čaká aj Čítať celý článok...

Ako vzniká pravá čokoláda?

Cokolada_kakao_Simon_CollČokoláda bola v minulosti považovaná za jedlo Bohov. Od nepamäti prinášala zážitky, ktoré dokázali v ľuďoch prebudiť doslova všetky zmysly. Už starí Aztékovia ju používali nielen na doplnenie energie, ale vďaka jej hodnote dokonca aj ako platidlo. Akú hodnotu a kredit má v súčasnosti? S čokolády sa stal rýchloobrátkový tovar, a pri zvyšovaní objemov produkcie, súbežne so znižovaním nákladov pri na jej výrobe, stráca na kvalite. Preto je len na nás aby sme si spomenuli, že tá kvalitná čokoláda je v prvom rade z bôbov kakaovníka a proces výroby poctivej čokolády je veľmi dlhý robený s láskou k čokolatierskemu remeslu... Theobroma cacao Kakaovník (Theobroma cacao) pochádza z juhoamerických dažďových pralesov. Voľne rastúce kakaovníky môžu dosahovať výšku až pätnásť metrov, potrebujú však teplo a vlhko. Čítať celý článok...

Dopraj svojej pokožke kávové peelingy.

Mark_scrub_01Ak sa povie slovo „káva“, väčšina z nás si predstaví horúci, osviežujúci a všeobecne veľmi obľúbený nápoj. My vám túto predstavu chceme rozšíriť a ukázať vám, že z kávy sa bude tešiť nielen vaše vnútro, ale aj vaša pokožka. Určite sa tak stane, ak vyskúšate kávové peelingy značky MARK face and body. Tieto peelingy sa stali radosťou pre tisíce Sloveniek a ich čaro už spoznávajú aj v ostatných kútoch Európy. Ich tajomstvo spočíva nielen v prírodnom zložení, očarujúcej vôni, ale aj zážitku, ktorý ich použitie sprevádza. Zloženie Silnou stránkou kávových peelingov MARK face and body je ich zloženie. Suroviny, z ktorých sú vyrobené, boli vyberané veľmi starostlivo. Cieľom bolo vytvoriť takú kombináciu prírodných surovín, ktoré pokožku ošetria, odstránia z nej odumreté čiastočky, dodajú Čítať celý článok...

Košický Festival kávy, čaju a čokolády v obr...

titulkaKošice opäť nesklamali. Festival Káva Čaj Čokoláda 18.-19.3. v hoteli DoubleTree by Hilton priniesol po roku pár noviniek. 30 vystavovateľov sa spolu s bohatým sprievodným programom už do jednej sály nezmestili. A tak sme kávou, čajom a čokoládou rozvoňali aj sále CASSOVIA aj protiľahlú SYMPHONY. Práve v sále SYMPHONY sme otvorili festivalovú "kaviareň", teda priestor, kde sa v určitých časových intervaloch predstavili viaceré značky so svojim sortimentom, ktorý ste počas víkendu mohli ochutnať práve iba tu a v danom čase. Festival sme otvorili spolu s partnermi - Indonézskym veľvyslanectvom, školiacim strediskom Academy of Coffee a honorárnym konzulom belgického kráľovstva. No a Indonéziu ako krajinu kávy ale i čaju a čokolády predstavili ukážky indonézskych tancov v exotickom oblečení.           Sprievodný program Čítať celý článok...

Vyhrali ste na Festivale Káva Čaj Čokoláda v K...

zrebovanie_sutaz_03Ak ste sa zúčastnili počas víkendu 18.-19.3. 2017 3. košického Festivalu KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" spolu so vstupenkou ste získali zlosovateľný kupón o atraktívne ceny a hlavnú cenu, kávovar CATLER. Kto z vás kupón vyplnil a vhodil do osudia (jutového vreca) určite očakáva zverejnenie výsledkov. Tak teda pozrite dolu, zoznam cien a mená vylosovaných sú o pár riadkov nižšie ;-)   balíčky káv od spol. BARZZUZ majú namierené k Ive Dankovej z Košíc, Eve Polák-Malej z Košíc a Mariánovi Svitekovi do Prešova  100% organická matcha - zelený čaj od spol. Drinkera SK poteší Petra Michalka z Tušíc 100% zeleninovo-ovocné smoothie. Mix príchutí - s karotkou, s cviklou, so špenátom zašle spol. Drinkera SK Emílii Kušnírikovej do Košíc nápoje Chai Latte si budú pripravovať košičania - Jaroslav Vaškovič Čítať celý článok...

Festival KÁVA - ČAJ - ČOKOLÁDA Košice 2017

Kava Caj Cokolada Kosice 2017A opäť sa presúvame do Košíc. ;-) Nadšenci a fanúšikovia dobrej kávy, čaju, čokolády a ďalších pochutín si prídu na svoje už v polovici marca, presnejšie 18.-19.3. 2017 sa hotel DoubleTree by Hilton zmení na kávovo-čajovo-čokoládový raj. Bude to už 3. košický ročník. Tak ak ste boli aj na tých predchádzajúcich - veríme, že sa vidíme aj tento rok. A ak ste na Festivale v Košiciach neboli, máte šancu to čoskoro napraviť ;-) Sledujte nás. Postupne prinesieme ďalšie informácie o sprievodnom programe Na aké kávy, čaje, čokolády či ďalší sortiment z kaviarenskej brandže sa môžete tešiť? Kliknite na nasledovný odkaz a otvorí sa vám ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV.   Termín: 18.-19. marca 2017 Sobota od 10:00 do 19:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 Miesto: Hotel DoubleTree by Hilton, Hlavná 1, 040 01 Košice     VSTUPENKY vstupenky na Čítať celý článok...

Čokoládová pena s avokádom

Cokoladova_pena_03b... alebo avokádová pena s čokoládou? ;-) nech to zoberiete z akéhokoľvek konca, črtá sa tu zaujímavý výsledok a taktiež oku či jazyku lahodiaca dobrotka. Tak sa na to pozrime, pripravme si ingrediencie a pustime sa do práce. Čo budeme potrebovať? Ingrediencie 4 veľmi zrelé avokáda 100 g 80 %-nej čokolády 150 ml mandľového mlieka 100 ml medu 4 lyžice 100 %-ného kakaového prášku 1 lyžica vanilkového extraktu štipka soli ovocie na ozdobu Máte? Môžeme ísť ďalej? Postup • Čokoládu rozpustíme nad parou. • Avokádo rozmixujeme spolu s medom, mandľovým mliekom, kakaovým práškom, vanilkovým extraktom a štipkou soli úplne do hladka. Nakoniec pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu a opäť vymixujeme. Hotovou penou naplníme dezertné mištičky a dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.                 Tak ako? Čo na to hovoríte? A ako by to asi zhodnotili iní konzumenti, Čítať celý článok...

Banánový chlebík s čokoládou

Bananovy_chlebik_cokolada_titulkaBanán a čokoláda, to je známa kombinácia, najmä keď si to všetko predstavíme ešte aj so šľahačkou ;-) No teraz budeme piecť. Pripravíme dezert alebo koláč, ktorému banán dodá nielen chuť ale aj vláčnosť a  70%-ná čokoláda tú správnu kontrastnú horkosť ;-) Poďme na to Ingrediencie 285 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky soli 110 g masla plus extra maslo na vymazanie formy 110 g cukru 2 vajcia 4 zrelé banány 85 ml mlieka 1½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy 1 čajová lyžička vanilkovej pasty (alebo vanilkového extraktu) 100 g 70%-nej čokolády 1-2 čajové lyžičky levandule Postup Rúru vyhrejeme na 180°C. Maslo vymiešame s cukrom do penista, pridáme vajcia, vanilkovú pastu, banány rozmixované v mlieku a citrónovú šťavu. Túto zmes vmiešame do múky preosiatej spolu so soľou. Pridáme kúsky čokolády, levanduľu a prášok do pečiva. Cesto vlejeme do Čítať celý článok...

Aká je Cesta kávy?

cesta_kavy_05Fantastická – a to je odpoveď na otázku z titulku článku, či sa pýtame na tú cestu s malým alebo s veľkým „C“ ;-) Cesta kávy je totiž názov knihy, ktorú len nedávno uviedol na trh jej autor Peter Szabó. Napriek množstvu informácií, ktorých sa o káve popísalo, treba povedať, že podobnej literatúry je na Slovensku veľmi málo. Táto kniha pohladí dušu každého, kto sa chce zorientovať a posunúť vo svete kávy. Sprevádza nás celou kávovou „cestou“ - od jej objavenia, cez rozšírenie vrámci sveta, predstavuje jednotlivé odrody, ich pestovanie, zber či spracovanie. Atraktívnou časťou publikácie je kapitola o krajinách v ktorých sa kávovníky pestujú. Čo sme od autora a zároveň aktívneho pražiara čakali ;-) je aj časť venovaná práve tejto veľmi dôležitej Čítať celý článok...

Festival Bratislava - november 2017

Festival Kava Caj Cokolada BA 2017Priatelia, prišlo ochladenie, no my sme sa na tento čas a tento termín tešili už dlhšie ;-) 18.-19.11. sa s vami totiž stretávame pri šálke kávy, čokolády i čaju. Vidíme sa na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" v nákupnom centre BORY MALL Bratislava. Postupne budeme prinášať nové informácie, preto nás sledujte buď na tejto stránke alebo na našom facebookovom profile alebo priamo na Udalosti Na Festiavle sa opäť predstavia vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, priamy predaj, predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý sprievodný program a samozrejme, ďalšie kolo Latte Art Show. Tu je ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV, ktorí zabojujú o vašu priazeň. Vrámci sprievodného programu nás čaká aj Čítať celý článok...

Ako vzniká pravá čokoláda?

Cokolada_kakao_Simon_CollČokoláda bola v minulosti považovaná za jedlo Bohov. Od nepamäti prinášala zážitky, ktoré dokázali v ľuďoch prebudiť doslova všetky zmysly. Už starí Aztékovia ju používali nielen na doplnenie energie, ale vďaka jej hodnote dokonca aj ako platidlo. Akú hodnotu a kredit má v súčasnosti? S čokolády sa stal rýchloobrátkový tovar, a pri zvyšovaní objemov produkcie, súbežne so znižovaním nákladov pri na jej výrobe, stráca na kvalite. Preto je len na nás aby sme si spomenuli, že tá kvalitná čokoláda je v prvom rade z bôbov kakaovníka a proces výroby poctivej čokolády je veľmi dlhý robený s láskou k čokolatierskemu remeslu... Theobroma cacao Kakaovník (Theobroma cacao) pochádza z juhoamerických dažďových pralesov. Voľne rastúce kakaovníky môžu dosahovať výšku až pätnásť metrov, potrebujú však teplo a vlhko. Čítať celý článok...

Dopraj svojej pokožke kávové peelingy.

Mark_scrub_01Ak sa povie slovo „káva“, väčšina z nás si predstaví horúci, osviežujúci a všeobecne veľmi obľúbený nápoj. My vám túto predstavu chceme rozšíriť a ukázať vám, že z kávy sa bude tešiť nielen vaše vnútro, ale aj vaša pokožka. Určite sa tak stane, ak vyskúšate kávové peelingy značky MARK face and body. Tieto peelingy sa stali radosťou pre tisíce Sloveniek a ich čaro už spoznávajú aj v ostatných kútoch Európy. Ich tajomstvo spočíva nielen v prírodnom zložení, očarujúcej vôni, ale aj zážitku, ktorý ich použitie sprevádza. Zloženie Silnou stránkou kávových peelingov MARK face and body je ich zloženie. Suroviny, z ktorých sú vyrobené, boli vyberané veľmi starostlivo. Cieľom bolo vytvoriť takú kombináciu prírodných surovín, ktoré pokožku ošetria, odstránia z nej odumreté čiastočky, dodajú Čítať celý článok...

Košický Festival kávy, čaju a čokolády v obr...

titulkaKošice opäť nesklamali. Festival Káva Čaj Čokoláda 18.-19.3. v hoteli DoubleTree by Hilton priniesol po roku pár noviniek. 30 vystavovateľov sa spolu s bohatým sprievodným programom už do jednej sály nezmestili. A tak sme kávou, čajom a čokoládou rozvoňali aj sále CASSOVIA aj protiľahlú SYMPHONY. Práve v sále SYMPHONY sme otvorili festivalovú "kaviareň", teda priestor, kde sa v určitých časových intervaloch predstavili viaceré značky so svojim sortimentom, ktorý ste počas víkendu mohli ochutnať práve iba tu a v danom čase. Festival sme otvorili spolu s partnermi - Indonézskym veľvyslanectvom, školiacim strediskom Academy of Coffee a honorárnym konzulom belgického kráľovstva. No a Indonéziu ako krajinu kávy ale i čaju a čokolády predstavili ukážky indonézskych tancov v exotickom oblečení.           Sprievodný program Čítať celý článok...

Festival KÁVA - ČAJ - ČOKOLÁDA Košice 2017

Kava Caj Cokolada Kosice 2017A opäť sa presúvame do Košíc. ;-) Nadšenci a fanúšikovia dobrej kávy, čaju, čokolády a ďalších pochutín si prídu na svoje už v polovici marca, presnejšie 18.-19.3. 2017 sa hotel DoubleTree by Hilton zmení na kávovo-čajovo-čokoládový raj. Bude to už 3. košický ročník. Tak ak ste boli aj na tých predchádzajúcich - veríme, že sa vidíme aj tento rok. A ak ste na Festivale v Košiciach neboli, máte šancu to čoskoro napraviť ;-) Sledujte nás. Postupne prinesieme ďalšie informácie o sprievodnom programe Na aké kávy, čaje, čokolády či ďalší sortiment z kaviarenskej brandže sa môžete tešiť? Kliknite na nasledovný odkaz a otvorí sa vám ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV.   Termín: 18.-19. marca 2017 Sobota od 10:00 do 19:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 Miesto: Hotel DoubleTree by Hilton, Hlavná 1, 040 01 Košice     VSTUPENKY vstupenky na Čítať celý článok...

Čokoládová pena s avokádom

Cokoladova_pena_03b... alebo avokádová pena s čokoládou? ;-) nech to zoberiete z akéhokoľvek konca, črtá sa tu zaujímavý výsledok a taktiež oku či jazyku lahodiaca dobrotka. Tak sa na to pozrime, pripravme si ingrediencie a pustime sa do práce. Čo budeme potrebovať? Ingrediencie 4 veľmi zrelé avokáda 100 g 80 %-nej čokolády 150 ml mandľového mlieka 100 ml medu 4 lyžice 100 %-ného kakaového prášku 1 lyžica vanilkového extraktu štipka soli ovocie na ozdobu Máte? Môžeme ísť ďalej? Postup • Čokoládu rozpustíme nad parou. • Avokádo rozmixujeme spolu s medom, mandľovým mliekom, kakaovým práškom, vanilkovým extraktom a štipkou soli úplne do hladka. Nakoniec pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu a opäť vymixujeme. Hotovou penou naplníme dezertné mištičky a dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.                 Tak ako? Čo na to hovoríte? A ako by to asi zhodnotili iní konzumenti, Čítať celý článok...

Banánový chlebík s čokoládou

Bananovy_chlebik_cokolada_titulkaBanán a čokoláda, to je známa kombinácia, najmä keď si to všetko predstavíme ešte aj so šľahačkou ;-) No teraz budeme piecť. Pripravíme dezert alebo koláč, ktorému banán dodá nielen chuť ale aj vláčnosť a  70%-ná čokoláda tú správnu kontrastnú horkosť ;-) Poďme na to Ingrediencie 285 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky soli 110 g masla plus extra maslo na vymazanie formy 110 g cukru 2 vajcia 4 zrelé banány 85 ml mlieka 1½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy 1 čajová lyžička vanilkovej pasty (alebo vanilkového extraktu) 100 g 70%-nej čokolády 1-2 čajové lyžičky levandule Postup Rúru vyhrejeme na 180°C. Maslo vymiešame s cukrom do penista, pridáme vajcia, vanilkovú pastu, banány rozmixované v mlieku a citrónovú šťavu. Túto zmes vmiešame do múky preosiatej spolu so soľou. Pridáme kúsky čokolády, levanduľu a prášok do pečiva. Cesto vlejeme do Čítať celý článok...

Aká je Cesta kávy?

cesta_kavy_05Fantastická – a to je odpoveď na otázku z titulku článku, či sa pýtame na tú cestu s malým alebo s veľkým „C“ ;-) Cesta kávy je totiž názov knihy, ktorú len nedávno uviedol na trh jej autor Peter Szabó. Napriek množstvu informácií, ktorých sa o káve popísalo, treba povedať, že podobnej literatúry je na Slovensku veľmi málo. Táto kniha pohladí dušu každého, kto sa chce zorientovať a posunúť vo svete kávy. Sprevádza nás celou kávovou „cestou“ - od jej objavenia, cez rozšírenie vrámci sveta, predstavuje jednotlivé odrody, ich pestovanie, zber či spracovanie. Atraktívnou časťou publikácie je kapitola o krajinách v ktorých sa kávovníky pestujú. Čo sme od autora a zároveň aktívneho pražiara čakali ;-) je aj časť venovaná práve tejto veľmi dôležitej Čítať celý článok...

Káva na kolesách.

coffee_bike_01_bPoznáme to – počas cesty do práce, na schôdzku, z práce alebo len tak pri prechádzke hľadáme kaviarničku, kde by sme si zobrali svoju Coffee To Go. Áá, tu je jedna. Vstúpime, objednávame espresso alebo cappuccino či latte, zaplatíme, dochutíme, premiešame, prikryjeme plastovou čapičkou a ... počítame ďalšie kroky. Niektorí naďalej v chvate, iní v pokoji ukrajujeme metre k svojmu cieľu a sŕkame horúcu kávu. Koľko krát sa vám už stalo, že ste boli na prechádzke, bez dostupnosti vašej obľúbenej kávy alebo aj neďaleko kaviarne, no bez možnosti vziať si kávu so sebou? Súhlasím, káva v porceláne je tá pravá, no s ohľadom na čas, priestor a program nie je hriechom vychutnať si tento lahodný mok aj z papierového pohára. A tu Čítať celý článok...

Festival Bratislava - november 2017

Festival Kava Caj Cokolada BA 2017Priatelia, prišlo ochladenie, no my sme sa na tento čas a tento termín tešili už dlhšie ;-) 18.-19.11. sa s vami totiž stretávame pri šálke kávy, čokolády i čaju. Vidíme sa na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" v nákupnom centre BORY MALL Bratislava. Postupne budeme prinášať nové informácie, preto nás sledujte buď na tejto stránke alebo na našom facebookovom profile alebo priamo na Udalosti Na Festiavle sa opäť predstavia vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, priamy predaj, predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý sprievodný program a samozrejme, ďalšie kolo Latte Art Show. Tu je ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV, ktorí zabojujú o vašu priazeň. Vrámci sprievodného programu nás čaká aj Čítať celý článok...

Ako vzniká pravá čokoláda?

Cokolada_kakao_Simon_CollČokoláda bola v minulosti považovaná za jedlo Bohov. Od nepamäti prinášala zážitky, ktoré dokázali v ľuďoch prebudiť doslova všetky zmysly. Už starí Aztékovia ju používali nielen na doplnenie energie, ale vďaka jej hodnote dokonca aj ako platidlo. Akú hodnotu a kredit má v súčasnosti? S čokolády sa stal rýchloobrátkový tovar, a pri zvyšovaní objemov produkcie, súbežne so znižovaním nákladov pri na jej výrobe, stráca na kvalite. Preto je len na nás aby sme si spomenuli, že tá kvalitná čokoláda je v prvom rade z bôbov kakaovníka a proces výroby poctivej čokolády je veľmi dlhý robený s láskou k čokolatierskemu remeslu... Theobroma cacao Kakaovník (Theobroma cacao) pochádza z juhoamerických dažďových pralesov. Voľne rastúce kakaovníky môžu dosahovať výšku až pätnásť metrov, potrebujú však teplo a vlhko. Čítať celý článok...

Dopraj svojej pokožke kávové peelingy.

Mark_scrub_01Ak sa povie slovo „káva“, väčšina z nás si predstaví horúci, osviežujúci a všeobecne veľmi obľúbený nápoj. My vám túto predstavu chceme rozšíriť a ukázať vám, že z kávy sa bude tešiť nielen vaše vnútro, ale aj vaša pokožka. Určite sa tak stane, ak vyskúšate kávové peelingy značky MARK face and body. Tieto peelingy sa stali radosťou pre tisíce Sloveniek a ich čaro už spoznávajú aj v ostatných kútoch Európy. Ich tajomstvo spočíva nielen v prírodnom zložení, očarujúcej vôni, ale aj zážitku, ktorý ich použitie sprevádza. Zloženie Silnou stránkou kávových peelingov MARK face and body je ich zloženie. Suroviny, z ktorých sú vyrobené, boli vyberané veľmi starostlivo. Cieľom bolo vytvoriť takú kombináciu prírodných surovín, ktoré pokožku ošetria, odstránia z nej odumreté čiastočky, dodajú Čítať celý článok...

Košický Festival kávy, čaju a čokolády v obr...

titulkaKošice opäť nesklamali. Festival Káva Čaj Čokoláda 18.-19.3. v hoteli DoubleTree by Hilton priniesol po roku pár noviniek. 30 vystavovateľov sa spolu s bohatým sprievodným programom už do jednej sály nezmestili. A tak sme kávou, čajom a čokoládou rozvoňali aj sále CASSOVIA aj protiľahlú SYMPHONY. Práve v sále SYMPHONY sme otvorili festivalovú "kaviareň", teda priestor, kde sa v určitých časových intervaloch predstavili viaceré značky so svojim sortimentom, ktorý ste počas víkendu mohli ochutnať práve iba tu a v danom čase. Festival sme otvorili spolu s partnermi - Indonézskym veľvyslanectvom, školiacim strediskom Academy of Coffee a honorárnym konzulom belgického kráľovstva. No a Indonéziu ako krajinu kávy ale i čaju a čokolády predstavili ukážky indonézskych tancov v exotickom oblečení.           Sprievodný program Čítať celý článok...

Festival KÁVA - ČAJ - ČOKOLÁDA Košice 2017

Kava Caj Cokolada Kosice 2017A opäť sa presúvame do Košíc. ;-) Nadšenci a fanúšikovia dobrej kávy, čaju, čokolády a ďalších pochutín si prídu na svoje už v polovici marca, presnejšie 18.-19.3. 2017 sa hotel DoubleTree by Hilton zmení na kávovo-čajovo-čokoládový raj. Bude to už 3. košický ročník. Tak ak ste boli aj na tých predchádzajúcich - veríme, že sa vidíme aj tento rok. A ak ste na Festivale v Košiciach neboli, máte šancu to čoskoro napraviť ;-) Sledujte nás. Postupne prinesieme ďalšie informácie o sprievodnom programe Na aké kávy, čaje, čokolády či ďalší sortiment z kaviarenskej brandže sa môžete tešiť? Kliknite na nasledovný odkaz a otvorí sa vám ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV.   Termín: 18.-19. marca 2017 Sobota od 10:00 do 19:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 Miesto: Hotel DoubleTree by Hilton, Hlavná 1, 040 01 Košice     VSTUPENKY vstupenky na Čítať celý článok...

Čokoládová pena s avokádom

Cokoladova_pena_03b... alebo avokádová pena s čokoládou? ;-) nech to zoberiete z akéhokoľvek konca, črtá sa tu zaujímavý výsledok a taktiež oku či jazyku lahodiaca dobrotka. Tak sa na to pozrime, pripravme si ingrediencie a pustime sa do práce. Čo budeme potrebovať? Ingrediencie 4 veľmi zrelé avokáda 100 g 80 %-nej čokolády 150 ml mandľového mlieka 100 ml medu 4 lyžice 100 %-ného kakaového prášku 1 lyžica vanilkového extraktu štipka soli ovocie na ozdobu Máte? Môžeme ísť ďalej? Postup • Čokoládu rozpustíme nad parou. • Avokádo rozmixujeme spolu s medom, mandľovým mliekom, kakaovým práškom, vanilkovým extraktom a štipkou soli úplne do hladka. Nakoniec pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu a opäť vymixujeme. Hotovou penou naplníme dezertné mištičky a dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.                 Tak ako? Čo na to hovoríte? A ako by to asi zhodnotili iní konzumenti, Čítať celý článok...

Banánový chlebík s čokoládou

Bananovy_chlebik_cokolada_titulkaBanán a čokoláda, to je známa kombinácia, najmä keď si to všetko predstavíme ešte aj so šľahačkou ;-) No teraz budeme piecť. Pripravíme dezert alebo koláč, ktorému banán dodá nielen chuť ale aj vláčnosť a  70%-ná čokoláda tú správnu kontrastnú horkosť ;-) Poďme na to Ingrediencie 285 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky soli 110 g masla plus extra maslo na vymazanie formy 110 g cukru 2 vajcia 4 zrelé banány 85 ml mlieka 1½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy 1 čajová lyžička vanilkovej pasty (alebo vanilkového extraktu) 100 g 70%-nej čokolády 1-2 čajové lyžičky levandule Postup Rúru vyhrejeme na 180°C. Maslo vymiešame s cukrom do penista, pridáme vajcia, vanilkovú pastu, banány rozmixované v mlieku a citrónovú šťavu. Túto zmes vmiešame do múky preosiatej spolu so soľou. Pridáme kúsky čokolády, levanduľu a prášok do pečiva. Cesto vlejeme do Čítať celý článok...

Aká je Cesta kávy?

cesta_kavy_05Fantastická – a to je odpoveď na otázku z titulku článku, či sa pýtame na tú cestu s malým alebo s veľkým „C“ ;-) Cesta kávy je totiž názov knihy, ktorú len nedávno uviedol na trh jej autor Peter Szabó. Napriek množstvu informácií, ktorých sa o káve popísalo, treba povedať, že podobnej literatúry je na Slovensku veľmi málo. Táto kniha pohladí dušu každého, kto sa chce zorientovať a posunúť vo svete kávy. Sprevádza nás celou kávovou „cestou“ - od jej objavenia, cez rozšírenie vrámci sveta, predstavuje jednotlivé odrody, ich pestovanie, zber či spracovanie. Atraktívnou časťou publikácie je kapitola o krajinách v ktorých sa kávovníky pestujú. Čo sme od autora a zároveň aktívneho pražiara čakali ;-) je aj časť venovaná práve tejto veľmi dôležitej Čítať celý článok...

Káva na kolesách.

coffee_bike_01_bPoznáme to – počas cesty do práce, na schôdzku, z práce alebo len tak pri prechádzke hľadáme kaviarničku, kde by sme si zobrali svoju Coffee To Go. Áá, tu je jedna. Vstúpime, objednávame espresso alebo cappuccino či latte, zaplatíme, dochutíme, premiešame, prikryjeme plastovou čapičkou a ... počítame ďalšie kroky. Niektorí naďalej v chvate, iní v pokoji ukrajujeme metre k svojmu cieľu a sŕkame horúcu kávu. Koľko krát sa vám už stalo, že ste boli na prechádzke, bez dostupnosti vašej obľúbenej kávy alebo aj neďaleko kaviarne, no bez možnosti vziať si kávu so sebou? Súhlasím, káva v porceláne je tá pravá, no s ohľadom na čas, priestor a program nie je hriechom vychutnať si tento lahodný mok aj z papierového pohára. A tu Čítať celý článok...