Výstava

KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“

Kava Caj Cokolada

Srdečne vás pozývame na výstavu KÁVA, ČAJ, ČOKOLÁDA – “TRADIČNE/ NETRADIČNE”

Termín: 9-11.10. 2015.

Piatok 14:00 – 18:00

Sobota, nedeľa od 10:00 18:00

Miesto: Hotel Crowne Plaza Bratislava, Hodžovo nám. 2

VSTUPNÉ

jednodňová vstupenka – 5 €

trojdňová vstupenka – 10 €

Kliknutím na logo PREDPREDAJ.sk máte možnosť objednať si vstupenky v predpredaji za zvýhodnené ceny

predpredaj

 

 

 

 

Tu sú firmy, značky, produkty, ktoré sa budú uchádzať o vašu priazeň na výstave KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“ Bratislava 2015

 

partnermi výstavy sú: BARZZUZ, VEĽVYSLANECTVO INDONÉZIE v SR, CATLER, MABETS a HOTEL CROWNE PLAZA

mediálnymi partnermi sú: INSTORE, KÁVIČKÁRI.sk, GASTROWEB, CAFE NEWS, in.ba

podujatie podporuje: Mesto Bratislava

SPRIEVODNÝ PROGRAM

prednášky, seminár, LATTE ART SHOW, ochutnávky …

PODROBNÝ PROGRAM TU ⇒sprievodny_program_obr

A čo návštevníci? Pre koho je výstava určená?
Samozrejme pre všetkých milovníkov a fanúšikov dobrej kávy, kvalitnej čokolády a exotických čajov. Pre laikov aj odborníkov. Pre tých, ktorým sú uvedené pochutiny vášňou alebo povolaním.
kaviareňPrídu prevádzkari kaviarní a barov, či už malých alebo tých väčších. Všetci tí, ktorí sledujú trendy alebo hľadajú nové príležitosti, nových partnerov, dodávateľov, aj nový sortiment.
Tento ročník si nenechajú ujsť ani baristi a personál kaviarenských prevádzok,
fanúšikovia a milovníci dobrej kávy, čokolády a čaju,
zástupcovia reklamných a eventových agentúr, ktorí hľadajú atraktívne prezenty alebo zaujímavé programy pre svojich klientov,
prevádzkovatelia e-shopov, ale aj kamenných predajní, ktorí uvažujú o doplnení svojho sortimentu o ďalšie atraktívne položky zo sveta kávy, čaju a čokolády,
predstavitelia firiem, kde nákup kávy, čajov i čokolády nenechávajú na náhodu alebo len na nízku cenu,
nadšenci a záujemci o nové informácie, ktorí sa tešia najmä na bohatý sprievodný program – seminár, prednášky, workshopy, súťaž LATTE ART …
Bratislava sa stane mestom KÁVY, ČAJU a ČOKOLÁDY – A VY MÔŽETE BYŤ PRI TOM!
káva, čaj, čokoláda

káva, čaj, čokoláda

 

 

 

Prihláška na výstavu Mám záujem o bližšie informácie ako vystavovateľ
Registrácia novinárov Registrácia novinárov na KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“ prístupná TU

———————————————————————————————————————————–

Malá piatková bratislavská Coffee tour

bratislava_coffee_tour_161125bČo s piatkovým popoludním? Zvíkendieva sa a po dobrom obede sa by sa patrilo dopriať telu "malú" dávku kofeínu ;-) A čo na to bratislavské centrum? Vraj, nech sa páči a na mape nám blikli tri kaviarničky, ktoré si aj samy pražia, teda čerstvosť kávy je tu zaručená. Sú len pár minút chôdze od seba, tak sme sa nechali viesť a ... takto začala naša malá piatková Coffee tour. Bratislava je metropola Slovenska a preto úvod vychádzky patril bývalému kinu METROPOL, teda budove, ktorá si už niečo pamätá. Na roku Mickiewiczovej a Špitálskej stojí už od r. 1928. Klasické kino už dávnejšie podľahlo tlakom komerčných objektov. Budova prešla rekonštrukciou a po viacerých nájomníkoch si v júni 2016 zobrala pod svoje krídla kaviareň a Čítať celý článok...

Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - výsledky...

zrebovanie_sutaz_festival_bory_02Kávovo - čokoládovo - čajový víkend je za nami a tak nastal čas na žrebovanie z množstva kupónov, ktoré ste na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA v nákupnom centre BORY MALL Bratislava Lamač vhodili do osudia. Súťažili ste o ceny venované spoločnosťami BARZZUZ, MABETS, EUROCOFFEE, ŠTRBSKÉ PRESSO, DELIGHT COMPANY, InCUPle, CHOCOME, URBAN COFFEE a FLOWTEA no pozornosť pútala aj hlavná cena Festivalu - kávovar CATLER ES 8013 black! CATLER ES 8013. A ako to nakoniec dopadlo? Tu sú teda výsledky súťaže: Ak ste teda boli cez víkend v nákupnom centre BORY MALL Lamač, na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA a do osudia ste vhodili súťažný kupón, pozorne čítajte a hľadajte svoje meno ;-) balíček kávy s dvomi šálkami BARZZUZ získavajú Andrea Beluská, Vladimír Martiš Čítať celý článok...

Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA

kavacajcokolada_ba_2016_kolaz_02A je tu 3. bratislavský festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" KEDY? 12.-13. novembra 2016 Sobota od 10:00 do 20:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 KDE? Bory Mall - nákupné centrum Lamač 6780, Bratislava, Slovenská republika     Počas tohto novembrového víkendu sa nákupné centrum BORY MALL premení na najväčšiu kaviareň v meste! Príďte aj vy ochutnať kávy, čaje a čokolády a ďalšie dobroty z celého sveta. Pozrite si ukážky praženia aj čajových obradov a  a nadýchajte sa pravej kaviarenskej atmosféry. Vstup BEZPLATNE Čakajú vás skvelé chuťové zážitky doplnené úžasnou vôňou čerstvo praženej kávy. Súčasťou festivalu je bohatý sprievodný program plný zaujímavých informácií spolu s atraktívnou LATTE ART SHOW. Každý z návštevníkov má možnosť zapojiť sa do súťaže o atraktívne a chutné ceny ;-) Okrem cien, ktoré do súťaže venovali spoločnosti BARZZUZ, Čítať celý článok...

Barzzuz, to je 10 rokov čerstvej kávy

barzzuz_ziar_nad_hronom_02Tých 10 rokov čerstvej kávy je vďaka Barbore a Zuzane. Úspešný príbeh Barzzuz-u, jednej z prvých slovenských pražiarní plantážnych gurmánskych káv sa začal pred desiatimi rokmi v paneláku v Banskej Bystrici. Je to príbeh o tom, že rovnako poctivo ako veda, sa dá robiť aj biznis. Pre hydrogeológa Mareka Hudáčka po narodení druhého dieťaťa v roku 2005 začalo byť neúnosné pendlovať medzi Bratislavou a Banskou Bystricou. V Bratislave mal dobre našliapnutú vedeckú a pedagogickú kariéru, v Bystrici rodinu. Lenže pri hľadaní práce bol pre každého banskobystrického zamestnávateľa až príliš vzdelaný. A tak začal vymýšľať, čo iné by ho mohlo uživiť. Brat prišiel s nápadom, že jeho kamarát má v Česku internetový obchod s plantážnou kávou, ktorú v tom čase na Slovensku takmer Čítať celý článok...

ČOKO MUFFINY - EXTRA HORKÉ

coko_muffin_kuchara_pepeho_02A máme tu ďalší recept, kde hrá čokoláda prím ;-) Autorom je známy nadšenec a propagátor zdravých dezertov - kuchár Pepe. Dobroty z jeho "dielne" si určite vychutnáte pretože sú bez pridania bieleho cukru a múky, bez margarínov, bez stabilizátorov, farbív a aróm. Čo si pre vás pripravil tentokrát? Je to lahôdka pre "čokoholikov" a zároveň ľudí s intoleranciou na lepok a laktózu - extra horké ČOKO muffiny Čo potrebujeme: Formu na muffiny 6ks priemer 7cm, výška 3,5cm Pepe použil silikónovú, aj keď sa sám vyjadril, že tomuto materiálu moc neholduje. No keďže formu dostal ako darček, tak ju aspoň otestoval ;-) ďalej si pripravíme 170g horkej čokolády (77%) 15g horké kakao z nepražených bôbov 70g med lesný (slovenský) 25g cukor trstinový 120g bezlaktózové maslo 65g múka ryžová hladká 3g kypriaci prášok bezfosfátový 3 vajcia (farmárske/domáce Čítať celý článok...

Príbehy z kuchyne

pribehy_z_kuchyne_ukazkaPredpokladáme, že fanúšikovia dobrej kávy, čaju a najmä čokolády sú zároveň gurmánmi a pochutia si nielen na dezertoch, ale aj na dobrom jedle. Aké sú vaše príbehy z kuchyne? Niektorí fajnšmekri sú čisto konzumenti a vyberajú si kaviarne či reštaurácie s overenou kuchyňou. Hľadajú príležitosti, kde sa majster kuchár, pekár či cukrár postará o ich labužnícky zážitok. Sú aj takí, ktorí si uviažu zásteru a sami sa pustia do objavovania tajomstiev svojej kuchyne. S nadšením pripravujú tradičné jedlá a skúšajú nové recepty, no a nakoniec sa radi podelia o svoj výtvor s očakávaním toho veľavravného výrazu tváre keď vám neskutočne chutí ;-) Ku ktorej skupine patríte vy? Vlastne na tom až tak nezáleží. Inšpirovať sa môže každý. Hoc len z knihy alebo Čítať celý článok...

Ovocná roláda s matcha - RECEPT

ovocna_rolada_s_matcha_08Matcha - to je japonský zelený čaj, teda lepšie povedané zelené čajové lístky zomleté na prach. Bežne sa z neho pripravujú teplé i studené nápoje, má úžasné antioxidačné účinky a vraj veľmi dobre spaľuje tuky. Nóóó, tak potom je matcha ideálnou prísadou do zákuskov! ;-) Prečo nie? Nielen kvôli svojim zdraviu prospešným vlastnostiam - možno aj ako forma "farbiva", ktorá dodá vášmu dezertu exotické zelené sfarbenie. RECEPT Naša známa z Londýna nám poslala recept spolu s fotografiami, tak sa inšpirujte a my sa pomaly pustíme "do pečenia" ;-) Ako už titulok napovedá, pripravíme si Ovocnú roládu s matchou. Čo k tomu budeme potrebovať? • 5 vajec • 50g cukru • 50g polohrubej múky • 2 čajové lyžičky matcha (jemne pomletého japonského zeleného čaju) Ingrediencie na plnku: • 2 smotany na Čítať celý článok...

Čokoláda s menom Valentino.

cokolada_valentinoValentino znamená lásku, trochu zvádzania a chuti dostať viac.... čokolády, samozrejme ;-) Valentino, to je fantastická belgická čokoláda z rodinného podniku v srdci Belgicka. A pýtate sa prečo Valentino? Prečo toto talianske meno, keď ide o belgickú čokoládu? Jednoduché ;-) Rudolf Valentino, slávny taliansky herec, boľ obľúbencom spoluzakladateľky firmy Helen. No a to bol aj impulz, ktorý napomohol k výberu mena tohto belgického podniku s vášňou pre čokoládu. A ako sa to celé vyvíjalo? 1978 - Sladký začiatok Úspech Valentina má pôvod v nadšení a podnikaní veľmi mladého páru z Bruselu. V roku 1978 Helen De Leener (23), dcéra čokolatiéra, a jej manžel Willy Roelandts (25) založili malú čokoládovú dielňu v centre Bruselu. So sladkou a zdravou ctižiadosťou začali pracovať na svojom sne. 1986 - Čítať celý článok...

Sacherova totra

sacher_torta_02Internet, časopisy a kuchárske knihy sú plné receptov na sladkosti a rôzne dobroty, no je málo takých kultových zákuskov, o ktorých sa dá okrem samotného receptu napísať aj čosi iné. Svetoznámy dezert. Sacherova torta je jednoznačne symbolom umenia viedenských cukrárov a oslavou tých najkvalitnejších surovín. Ale pozor! Nejde len o ingrediencie a zručnosti cukrárov. Sacherova torta je pojem. Súčasťou zážitkov pri jej konzumácii je teda určite aj správne servírovanie. Čerstvý kúsok tejto lahôdky z čokolády, múky, vajec, masla, práškového cukru ... s práve vyšľahanou šľahačkou ... Veru stačí malá predstava a už sa vám slinky zbiehajú. No poďme pekne po poriadku. Čo hovorí kuchárska história. Slávna viedenská torta je dielom Franza Sachera (1816 – 1907), ktorý ju prvýkrát upiekol už ako šestnásťročný. Ako mladý Čítať celý článok...

Malá piatková bratislavská Coffee tour

bratislava_coffee_tour_161125bČo s piatkovým popoludním? Zvíkendieva sa a po dobrom obede sa by sa patrilo dopriať telu "malú" dávku kofeínu ;-) A čo na to bratislavské centrum? Vraj, nech sa páči a na mape nám blikli tri kaviarničky, ktoré si aj samy pražia, teda čerstvosť kávy je tu zaručená. Sú len pár minút chôdze od seba, tak sme sa nechali viesť a ... takto začala naša malá piatková Coffee tour. Bratislava je metropola Slovenska a preto úvod vychádzky patril bývalému kinu METROPOL, teda budove, ktorá si už niečo pamätá. Na roku Mickiewiczovej a Špitálskej stojí už od r. 1928. Klasické kino už dávnejšie podľahlo tlakom komerčných objektov. Budova prešla rekonštrukciou a po viacerých nájomníkoch si v júni 2016 zobrala pod svoje krídla kaviareň a Čítať celý článok...

Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - výsledky...

zrebovanie_sutaz_festival_bory_02Kávovo - čokoládovo - čajový víkend je za nami a tak nastal čas na žrebovanie z množstva kupónov, ktoré ste na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA v nákupnom centre BORY MALL Bratislava Lamač vhodili do osudia. Súťažili ste o ceny venované spoločnosťami BARZZUZ, MABETS, EUROCOFFEE, ŠTRBSKÉ PRESSO, DELIGHT COMPANY, InCUPle, CHOCOME, URBAN COFFEE a FLOWTEA no pozornosť pútala aj hlavná cena Festivalu - kávovar CATLER ES 8013 black! CATLER ES 8013. A ako to nakoniec dopadlo? Tu sú teda výsledky súťaže: Ak ste teda boli cez víkend v nákupnom centre BORY MALL Lamač, na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA a do osudia ste vhodili súťažný kupón, pozorne čítajte a hľadajte svoje meno ;-) balíček kávy s dvomi šálkami BARZZUZ získavajú Andrea Beluská, Vladimír Martiš Čítať celý článok...

Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA

kavacajcokolada_ba_2016_kolaz_02A je tu 3. bratislavský festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" KEDY? 12.-13. novembra 2016 Sobota od 10:00 do 20:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 KDE? Bory Mall - nákupné centrum Lamač 6780, Bratislava, Slovenská republika     Počas tohto novembrového víkendu sa nákupné centrum BORY MALL premení na najväčšiu kaviareň v meste! Príďte aj vy ochutnať kávy, čaje a čokolády a ďalšie dobroty z celého sveta. Pozrite si ukážky praženia aj čajových obradov a  a nadýchajte sa pravej kaviarenskej atmosféry. Vstup BEZPLATNE Čakajú vás skvelé chuťové zážitky doplnené úžasnou vôňou čerstvo praženej kávy. Súčasťou festivalu je bohatý sprievodný program plný zaujímavých informácií spolu s atraktívnou LATTE ART SHOW. Každý z návštevníkov má možnosť zapojiť sa do súťaže o atraktívne a chutné ceny ;-) Okrem cien, ktoré do súťaže venovali spoločnosti BARZZUZ, Čítať celý článok...

Barzzuz, to je 10 rokov čerstvej kávy

barzzuz_ziar_nad_hronom_02Tých 10 rokov čerstvej kávy je vďaka Barbore a Zuzane. Úspešný príbeh Barzzuz-u, jednej z prvých slovenských pražiarní plantážnych gurmánskych káv sa začal pred desiatimi rokmi v paneláku v Banskej Bystrici. Je to príbeh o tom, že rovnako poctivo ako veda, sa dá robiť aj biznis. Pre hydrogeológa Mareka Hudáčka po narodení druhého dieťaťa v roku 2005 začalo byť neúnosné pendlovať medzi Bratislavou a Banskou Bystricou. V Bratislave mal dobre našliapnutú vedeckú a pedagogickú kariéru, v Bystrici rodinu. Lenže pri hľadaní práce bol pre každého banskobystrického zamestnávateľa až príliš vzdelaný. A tak začal vymýšľať, čo iné by ho mohlo uživiť. Brat prišiel s nápadom, že jeho kamarát má v Česku internetový obchod s plantážnou kávou, ktorú v tom čase na Slovensku takmer Čítať celý článok...

ČOKO MUFFINY - EXTRA HORKÉ

coko_muffin_kuchara_pepeho_02A máme tu ďalší recept, kde hrá čokoláda prím ;-) Autorom je známy nadšenec a propagátor zdravých dezertov - kuchár Pepe. Dobroty z jeho "dielne" si určite vychutnáte pretože sú bez pridania bieleho cukru a múky, bez margarínov, bez stabilizátorov, farbív a aróm. Čo si pre vás pripravil tentokrát? Je to lahôdka pre "čokoholikov" a zároveň ľudí s intoleranciou na lepok a laktózu - extra horké ČOKO muffiny Čo potrebujeme: Formu na muffiny 6ks priemer 7cm, výška 3,5cm Pepe použil silikónovú, aj keď sa sám vyjadril, že tomuto materiálu moc neholduje. No keďže formu dostal ako darček, tak ju aspoň otestoval ;-) ďalej si pripravíme 170g horkej čokolády (77%) 15g horké kakao z nepražených bôbov 70g med lesný (slovenský) 25g cukor trstinový 120g bezlaktózové maslo 65g múka ryžová hladká 3g kypriaci prášok bezfosfátový 3 vajcia (farmárske/domáce Čítať celý článok...

Príbehy z kuchyne

pribehy_z_kuchyne_ukazkaPredpokladáme, že fanúšikovia dobrej kávy, čaju a najmä čokolády sú zároveň gurmánmi a pochutia si nielen na dezertoch, ale aj na dobrom jedle. Aké sú vaše príbehy z kuchyne? Niektorí fajnšmekri sú čisto konzumenti a vyberajú si kaviarne či reštaurácie s overenou kuchyňou. Hľadajú príležitosti, kde sa majster kuchár, pekár či cukrár postará o ich labužnícky zážitok. Sú aj takí, ktorí si uviažu zásteru a sami sa pustia do objavovania tajomstiev svojej kuchyne. S nadšením pripravujú tradičné jedlá a skúšajú nové recepty, no a nakoniec sa radi podelia o svoj výtvor s očakávaním toho veľavravného výrazu tváre keď vám neskutočne chutí ;-) Ku ktorej skupine patríte vy? Vlastne na tom až tak nezáleží. Inšpirovať sa môže každý. Hoc len z knihy alebo Čítať celý článok...

Ovocná roláda s matcha - RECEPT

ovocna_rolada_s_matcha_08Matcha - to je japonský zelený čaj, teda lepšie povedané zelené čajové lístky zomleté na prach. Bežne sa z neho pripravujú teplé i studené nápoje, má úžasné antioxidačné účinky a vraj veľmi dobre spaľuje tuky. Nóóó, tak potom je matcha ideálnou prísadou do zákuskov! ;-) Prečo nie? Nielen kvôli svojim zdraviu prospešným vlastnostiam - možno aj ako forma "farbiva", ktorá dodá vášmu dezertu exotické zelené sfarbenie. RECEPT Naša známa z Londýna nám poslala recept spolu s fotografiami, tak sa inšpirujte a my sa pomaly pustíme "do pečenia" ;-) Ako už titulok napovedá, pripravíme si Ovocnú roládu s matchou. Čo k tomu budeme potrebovať? • 5 vajec • 50g cukru • 50g polohrubej múky • 2 čajové lyžičky matcha (jemne pomletého japonského zeleného čaju) Ingrediencie na plnku: • 2 smotany na Čítať celý článok...

Čokoláda s menom Valentino.

cokolada_valentinoValentino znamená lásku, trochu zvádzania a chuti dostať viac.... čokolády, samozrejme ;-) Valentino, to je fantastická belgická čokoláda z rodinného podniku v srdci Belgicka. A pýtate sa prečo Valentino? Prečo toto talianske meno, keď ide o belgickú čokoládu? Jednoduché ;-) Rudolf Valentino, slávny taliansky herec, boľ obľúbencom spoluzakladateľky firmy Helen. No a to bol aj impulz, ktorý napomohol k výberu mena tohto belgického podniku s vášňou pre čokoládu. A ako sa to celé vyvíjalo? 1978 - Sladký začiatok Úspech Valentina má pôvod v nadšení a podnikaní veľmi mladého páru z Bruselu. V roku 1978 Helen De Leener (23), dcéra čokolatiéra, a jej manžel Willy Roelandts (25) založili malú čokoládovú dielňu v centre Bruselu. So sladkou a zdravou ctižiadosťou začali pracovať na svojom sne. 1986 - Čítať celý článok...

Je to nápoj z kávovníka a nie je to káva, čo ...

cascara_06Ak ste si práve odpili zo svojej kávy (nech už je pripravená akokoľvek), možno ani netušíte, akú dlhú cestu muselo prejsť kávové zrnko, kým sa dostalo do vašej šálky... O tom sme však už čosi popísali a povieme si určite aj v ďalších článkoch. Teraz nás však zaujíma Cascara [kaskara] . Ak toto slovo počujete a čítate po prvý krát, nebojte sa, určite nie ste sami... :)   Čo to teda je tá Cascara? Cascara je šupka či dužina, ktorá obaľuje kávové zrnko. Väčšinou skončí ako hnojivo pre kávovníky. Prečo by sa však mala vyhadzovať? Po vysušení je skvelá na prípravu nápojov, ktoré majú vysoký podiel kofeínu, vitamínov a antioxidantov. Prekvapí vás jej plná chuť, sladkosť a často krát aj veľa ovocných tónov. Čítať celý článok...

Malá piatková bratislavská Coffee tour

bratislava_coffee_tour_161125bČo s piatkovým popoludním? Zvíkendieva sa a po dobrom obede sa by sa patrilo dopriať telu "malú" dávku kofeínu ;-) A čo na to bratislavské centrum? Vraj, nech sa páči a na mape nám blikli tri kaviarničky, ktoré si aj samy pražia, teda čerstvosť kávy je tu zaručená. Sú len pár minút chôdze od seba, tak sme sa nechali viesť a ... takto začala naša malá piatková Coffee tour. Bratislava je metropola Slovenska a preto úvod vychádzky patril bývalému kinu METROPOL, teda budove, ktorá si už niečo pamätá. Na roku Mickiewiczovej a Špitálskej stojí už od r. 1928. Klasické kino už dávnejšie podľahlo tlakom komerčných objektov. Budova prešla rekonštrukciou a po viacerých nájomníkoch si v júni 2016 zobrala pod svoje krídla kaviareň a Čítať celý článok...

Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - výsledky...

zrebovanie_sutaz_festival_bory_02Kávovo - čokoládovo - čajový víkend je za nami a tak nastal čas na žrebovanie z množstva kupónov, ktoré ste na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA v nákupnom centre BORY MALL Bratislava Lamač vhodili do osudia. Súťažili ste o ceny venované spoločnosťami BARZZUZ, MABETS, EUROCOFFEE, ŠTRBSKÉ PRESSO, DELIGHT COMPANY, InCUPle, CHOCOME, URBAN COFFEE a FLOWTEA no pozornosť pútala aj hlavná cena Festivalu - kávovar CATLER ES 8013 black! CATLER ES 8013. A ako to nakoniec dopadlo? Tu sú teda výsledky súťaže: Ak ste teda boli cez víkend v nákupnom centre BORY MALL Lamač, na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA a do osudia ste vhodili súťažný kupón, pozorne čítajte a hľadajte svoje meno ;-) balíček kávy s dvomi šálkami BARZZUZ získavajú Andrea Beluská, Vladimír Martiš Čítať celý článok...

Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA

kavacajcokolada_ba_2016_kolaz_02A je tu 3. bratislavský festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" KEDY? 12.-13. novembra 2016 Sobota od 10:00 do 20:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 KDE? Bory Mall - nákupné centrum Lamač 6780, Bratislava, Slovenská republika     Počas tohto novembrového víkendu sa nákupné centrum BORY MALL premení na najväčšiu kaviareň v meste! Príďte aj vy ochutnať kávy, čaje a čokolády a ďalšie dobroty z celého sveta. Pozrite si ukážky praženia aj čajových obradov a  a nadýchajte sa pravej kaviarenskej atmosféry. Vstup BEZPLATNE Čakajú vás skvelé chuťové zážitky doplnené úžasnou vôňou čerstvo praženej kávy. Súčasťou festivalu je bohatý sprievodný program plný zaujímavých informácií spolu s atraktívnou LATTE ART SHOW. Každý z návštevníkov má možnosť zapojiť sa do súťaže o atraktívne a chutné ceny ;-) Okrem cien, ktoré do súťaže venovali spoločnosti BARZZUZ, Čítať celý článok...

Barzzuz, to je 10 rokov čerstvej kávy

barzzuz_ziar_nad_hronom_02Tých 10 rokov čerstvej kávy je vďaka Barbore a Zuzane. Úspešný príbeh Barzzuz-u, jednej z prvých slovenských pražiarní plantážnych gurmánskych káv sa začal pred desiatimi rokmi v paneláku v Banskej Bystrici. Je to príbeh o tom, že rovnako poctivo ako veda, sa dá robiť aj biznis. Pre hydrogeológa Mareka Hudáčka po narodení druhého dieťaťa v roku 2005 začalo byť neúnosné pendlovať medzi Bratislavou a Banskou Bystricou. V Bratislave mal dobre našliapnutú vedeckú a pedagogickú kariéru, v Bystrici rodinu. Lenže pri hľadaní práce bol pre každého banskobystrického zamestnávateľa až príliš vzdelaný. A tak začal vymýšľať, čo iné by ho mohlo uživiť. Brat prišiel s nápadom, že jeho kamarát má v Česku internetový obchod s plantážnou kávou, ktorú v tom čase na Slovensku takmer Čítať celý článok...

ČOKO MUFFINY - EXTRA HORKÉ

coko_muffin_kuchara_pepeho_02A máme tu ďalší recept, kde hrá čokoláda prím ;-) Autorom je známy nadšenec a propagátor zdravých dezertov - kuchár Pepe. Dobroty z jeho "dielne" si určite vychutnáte pretože sú bez pridania bieleho cukru a múky, bez margarínov, bez stabilizátorov, farbív a aróm. Čo si pre vás pripravil tentokrát? Je to lahôdka pre "čokoholikov" a zároveň ľudí s intoleranciou na lepok a laktózu - extra horké ČOKO muffiny Čo potrebujeme: Formu na muffiny 6ks priemer 7cm, výška 3,5cm Pepe použil silikónovú, aj keď sa sám vyjadril, že tomuto materiálu moc neholduje. No keďže formu dostal ako darček, tak ju aspoň otestoval ;-) ďalej si pripravíme 170g horkej čokolády (77%) 15g horké kakao z nepražených bôbov 70g med lesný (slovenský) 25g cukor trstinový 120g bezlaktózové maslo 65g múka ryžová hladká 3g kypriaci prášok bezfosfátový 3 vajcia (farmárske/domáce Čítať celý článok...

Ovocná roláda s matcha - RECEPT

ovocna_rolada_s_matcha_08Matcha - to je japonský zelený čaj, teda lepšie povedané zelené čajové lístky zomleté na prach. Bežne sa z neho pripravujú teplé i studené nápoje, má úžasné antioxidačné účinky a vraj veľmi dobre spaľuje tuky. Nóóó, tak potom je matcha ideálnou prísadou do zákuskov! ;-) Prečo nie? Nielen kvôli svojim zdraviu prospešným vlastnostiam - možno aj ako forma "farbiva", ktorá dodá vášmu dezertu exotické zelené sfarbenie. RECEPT Naša známa z Londýna nám poslala recept spolu s fotografiami, tak sa inšpirujte a my sa pomaly pustíme "do pečenia" ;-) Ako už titulok napovedá, pripravíme si Ovocnú roládu s matchou. Čo k tomu budeme potrebovať? • 5 vajec • 50g cukru • 50g polohrubej múky • 2 čajové lyžičky matcha (jemne pomletého japonského zeleného čaju) Ingrediencie na plnku: • 2 smotany na Čítať celý článok...

Čokoláda s menom Valentino.

cokolada_valentinoValentino znamená lásku, trochu zvádzania a chuti dostať viac.... čokolády, samozrejme ;-) Valentino, to je fantastická belgická čokoláda z rodinného podniku v srdci Belgicka. A pýtate sa prečo Valentino? Prečo toto talianske meno, keď ide o belgickú čokoládu? Jednoduché ;-) Rudolf Valentino, slávny taliansky herec, boľ obľúbencom spoluzakladateľky firmy Helen. No a to bol aj impulz, ktorý napomohol k výberu mena tohto belgického podniku s vášňou pre čokoládu. A ako sa to celé vyvíjalo? 1978 - Sladký začiatok Úspech Valentina má pôvod v nadšení a podnikaní veľmi mladého páru z Bruselu. V roku 1978 Helen De Leener (23), dcéra čokolatiéra, a jej manžel Willy Roelandts (25) založili malú čokoládovú dielňu v centre Bruselu. So sladkou a zdravou ctižiadosťou začali pracovať na svojom sne. 1986 - Čítať celý článok...

Futbalové analýzy cez kávu, čaj a čokoládu

futbal_plocha_02Dnes to vypukne! Futbalový ošiaľ sa z Francúzka prenesie do našich domácností, na pracoviská a samozrejme do reštauračných prevádzok a ... možno aj do kaviarní, čokoládovní a čajovní ;-) Prečo nie? Viem si predstaviť že anglické distingvované dámy dajú prednosť sledovaniu futbalu pri čaji ako v typickom pube. My budeme samozrejme držať palce našim, no ak sa na celé futbalové zápolenie pozrieme z pohľadu, fanúšikov kávy, čaju a čokolády, čakajú nás skutočne náročné zápasy. SOBOTA: otvárací zápas Francúzsko – Rumunsko Nech sa na nás Rumuni nehnevajú, no my vsádzame na domácich Francúzov. Aj na výstave Káva čaj Čokoláda sa pravidelne objavujú francúzske čokolády, takže, náš tip je jasný! A je to tu! Sobota 11.6. 18:00, prvý zápas Slovákov. Do cesty sa nám postaví Wales. Teraz sa Čítať celý článok...

Káva a marketing

coffee_timeKáva je silná komodita. Pracuje s ňou/ predáva ju neskutočne veľa firiem - či už ako značky alebo priamo kaviarenské prevádzky. Každá z nich potrebuje osloviť potenciálneho zákazníka, posunúť sa v predaji, vybudovať si svoju klientelu - ako konzumentov alebo ako odberateľov. No a k tomu je potrebná určitá dávka marketingu. Ako však vyniknúť, ako upútať pozornosť, ako sa odlíšiť od konkurencie? Tieto otázky si kladú nielen samotní zadávatelia reklamy ale aj reklamné agentúry, tímy kreatívcov, grafikov, psychológov a rôznych iných špecialistov. Reklama musí zabaviť alebo šokovať, musí vyvolať pocity, ktoré sa vám dostanú do hlavy, prebudia vaše zmysly, navnadia vás na daný produkt alebo značku a vy si pri najbližšej príležitosti tento produkt/ túto značku kúpite. Tak skúste zhodnotiť ako Čítať celý článok...

Malá piatková bratislavská Coffee tour

bratislava_coffee_tour_161125bČo s piatkovým popoludním? Zvíkendieva sa a po dobrom obede sa by sa patrilo dopriať telu "malú" dávku kofeínu ;-) A čo na to bratislavské centrum? Vraj, nech sa páči a na mape nám blikli tri kaviarničky, ktoré si aj samy pražia, teda čerstvosť kávy je tu zaručená. Sú len pár minút chôdze od seba, tak sme sa nechali viesť a ... takto začala naša malá piatková Coffee tour. Bratislava je metropola Slovenska a preto úvod vychádzky patril bývalému kinu METROPOL, teda budove, ktorá si už niečo pamätá. Na roku Mickiewiczovej a Špitálskej stojí už od r. 1928. Klasické kino už dávnejšie podľahlo tlakom komerčných objektov. Budova prešla rekonštrukciou a po viacerých nájomníkoch si v júni 2016 zobrala pod svoje krídla kaviareň a Čítať celý článok...

Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - výsledky...

zrebovanie_sutaz_festival_bory_02Kávovo - čokoládovo - čajový víkend je za nami a tak nastal čas na žrebovanie z množstva kupónov, ktoré ste na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA v nákupnom centre BORY MALL Bratislava Lamač vhodili do osudia. Súťažili ste o ceny venované spoločnosťami BARZZUZ, MABETS, EUROCOFFEE, ŠTRBSKÉ PRESSO, DELIGHT COMPANY, InCUPle, CHOCOME, URBAN COFFEE a FLOWTEA no pozornosť pútala aj hlavná cena Festivalu - kávovar CATLER ES 8013 black! CATLER ES 8013. A ako to nakoniec dopadlo? Tu sú teda výsledky súťaže: Ak ste teda boli cez víkend v nákupnom centre BORY MALL Lamač, na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA a do osudia ste vhodili súťažný kupón, pozorne čítajte a hľadajte svoje meno ;-) balíček kávy s dvomi šálkami BARZZUZ získavajú Andrea Beluská, Vladimír Martiš Čítať celý článok...

Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA

kavacajcokolada_ba_2016_kolaz_02A je tu 3. bratislavský festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" KEDY? 12.-13. novembra 2016 Sobota od 10:00 do 20:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 KDE? Bory Mall - nákupné centrum Lamač 6780, Bratislava, Slovenská republika     Počas tohto novembrového víkendu sa nákupné centrum BORY MALL premení na najväčšiu kaviareň v meste! Príďte aj vy ochutnať kávy, čaje a čokolády a ďalšie dobroty z celého sveta. Pozrite si ukážky praženia aj čajových obradov a  a nadýchajte sa pravej kaviarenskej atmosféry. Vstup BEZPLATNE Čakajú vás skvelé chuťové zážitky doplnené úžasnou vôňou čerstvo praženej kávy. Súčasťou festivalu je bohatý sprievodný program plný zaujímavých informácií spolu s atraktívnou LATTE ART SHOW. Každý z návštevníkov má možnosť zapojiť sa do súťaže o atraktívne a chutné ceny ;-) Okrem cien, ktoré do súťaže venovali spoločnosti BARZZUZ, Čítať celý článok...

Barzzuz, to je 10 rokov čerstvej kávy

barzzuz_ziar_nad_hronom_02Tých 10 rokov čerstvej kávy je vďaka Barbore a Zuzane. Úspešný príbeh Barzzuz-u, jednej z prvých slovenských pražiarní plantážnych gurmánskych káv sa začal pred desiatimi rokmi v paneláku v Banskej Bystrici. Je to príbeh o tom, že rovnako poctivo ako veda, sa dá robiť aj biznis. Pre hydrogeológa Mareka Hudáčka po narodení druhého dieťaťa v roku 2005 začalo byť neúnosné pendlovať medzi Bratislavou a Banskou Bystricou. V Bratislave mal dobre našliapnutú vedeckú a pedagogickú kariéru, v Bystrici rodinu. Lenže pri hľadaní práce bol pre každého banskobystrického zamestnávateľa až príliš vzdelaný. A tak začal vymýšľať, čo iné by ho mohlo uživiť. Brat prišiel s nápadom, že jeho kamarát má v Česku internetový obchod s plantážnou kávou, ktorú v tom čase na Slovensku takmer Čítať celý článok...

ČOKO MUFFINY - EXTRA HORKÉ

coko_muffin_kuchara_pepeho_02A máme tu ďalší recept, kde hrá čokoláda prím ;-) Autorom je známy nadšenec a propagátor zdravých dezertov - kuchár Pepe. Dobroty z jeho "dielne" si určite vychutnáte pretože sú bez pridania bieleho cukru a múky, bez margarínov, bez stabilizátorov, farbív a aróm. Čo si pre vás pripravil tentokrát? Je to lahôdka pre "čokoholikov" a zároveň ľudí s intoleranciou na lepok a laktózu - extra horké ČOKO muffiny Čo potrebujeme: Formu na muffiny 6ks priemer 7cm, výška 3,5cm Pepe použil silikónovú, aj keď sa sám vyjadril, že tomuto materiálu moc neholduje. No keďže formu dostal ako darček, tak ju aspoň otestoval ;-) ďalej si pripravíme 170g horkej čokolády (77%) 15g horké kakao z nepražených bôbov 70g med lesný (slovenský) 25g cukor trstinový 120g bezlaktózové maslo 65g múka ryžová hladká 3g kypriaci prášok bezfosfátový 3 vajcia (farmárske/domáce Čítať celý článok...

Príbehy z kuchyne

pribehy_z_kuchyne_ukazkaPredpokladáme, že fanúšikovia dobrej kávy, čaju a najmä čokolády sú zároveň gurmánmi a pochutia si nielen na dezertoch, ale aj na dobrom jedle. Aké sú vaše príbehy z kuchyne? Niektorí fajnšmekri sú čisto konzumenti a vyberajú si kaviarne či reštaurácie s overenou kuchyňou. Hľadajú príležitosti, kde sa majster kuchár, pekár či cukrár postará o ich labužnícky zážitok. Sú aj takí, ktorí si uviažu zásteru a sami sa pustia do objavovania tajomstiev svojej kuchyne. S nadšením pripravujú tradičné jedlá a skúšajú nové recepty, no a nakoniec sa radi podelia o svoj výtvor s očakávaním toho veľavravného výrazu tváre keď vám neskutočne chutí ;-) Ku ktorej skupine patríte vy? Vlastne na tom až tak nezáleží. Inšpirovať sa môže každý. Hoc len z knihy alebo Čítať celý článok...

Ovocná roláda s matcha - RECEPT

ovocna_rolada_s_matcha_08Matcha - to je japonský zelený čaj, teda lepšie povedané zelené čajové lístky zomleté na prach. Bežne sa z neho pripravujú teplé i studené nápoje, má úžasné antioxidačné účinky a vraj veľmi dobre spaľuje tuky. Nóóó, tak potom je matcha ideálnou prísadou do zákuskov! ;-) Prečo nie? Nielen kvôli svojim zdraviu prospešným vlastnostiam - možno aj ako forma "farbiva", ktorá dodá vášmu dezertu exotické zelené sfarbenie. RECEPT Naša známa z Londýna nám poslala recept spolu s fotografiami, tak sa inšpirujte a my sa pomaly pustíme "do pečenia" ;-) Ako už titulok napovedá, pripravíme si Ovocnú roládu s matchou. Čo k tomu budeme potrebovať? • 5 vajec • 50g cukru • 50g polohrubej múky • 2 čajové lyžičky matcha (jemne pomletého japonského zeleného čaju) Ingrediencie na plnku: • 2 smotany na Čítať celý článok...

Čokoláda s menom Valentino.

cokolada_valentinoValentino znamená lásku, trochu zvádzania a chuti dostať viac.... čokolády, samozrejme ;-) Valentino, to je fantastická belgická čokoláda z rodinného podniku v srdci Belgicka. A pýtate sa prečo Valentino? Prečo toto talianske meno, keď ide o belgickú čokoládu? Jednoduché ;-) Rudolf Valentino, slávny taliansky herec, boľ obľúbencom spoluzakladateľky firmy Helen. No a to bol aj impulz, ktorý napomohol k výberu mena tohto belgického podniku s vášňou pre čokoládu. A ako sa to celé vyvíjalo? 1978 - Sladký začiatok Úspech Valentina má pôvod v nadšení a podnikaní veľmi mladého páru z Bruselu. V roku 1978 Helen De Leener (23), dcéra čokolatiéra, a jej manžel Willy Roelandts (25) založili malú čokoládovú dielňu v centre Bruselu. So sladkou a zdravou ctižiadosťou začali pracovať na svojom sne. 1986 - Čítať celý článok...

Futbalové analýzy cez kávu, čaj a čokoládu

futbal_plocha_02Dnes to vypukne! Futbalový ošiaľ sa z Francúzka prenesie do našich domácností, na pracoviská a samozrejme do reštauračných prevádzok a ... možno aj do kaviarní, čokoládovní a čajovní ;-) Prečo nie? Viem si predstaviť že anglické distingvované dámy dajú prednosť sledovaniu futbalu pri čaji ako v typickom pube. My budeme samozrejme držať palce našim, no ak sa na celé futbalové zápolenie pozrieme z pohľadu, fanúšikov kávy, čaju a čokolády, čakajú nás skutočne náročné zápasy. SOBOTA: otvárací zápas Francúzsko – Rumunsko Nech sa na nás Rumuni nehnevajú, no my vsádzame na domácich Francúzov. Aj na výstave Káva čaj Čokoláda sa pravidelne objavujú francúzske čokolády, takže, náš tip je jasný! A je to tu! Sobota 11.6. 18:00, prvý zápas Slovákov. Do cesty sa nám postaví Wales. Teraz sa Čítať celý článok...