Výstava

KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“

Kava Caj Cokolada

Srdečne vás pozývame na výstavu KÁVA, ČAJ, ČOKOLÁDA – „TRADIČNE/ NETRADIČNE“

Termín: 9-11.10. 2015.

Piatok 14:00 – 18:00

Sobota, nedeľa od 10:00 18:00

Miesto: Hotel Crowne Plaza Bratislava, Hodžovo nám. 2

VSTUPNÉ

jednodňová vstupenka – 5 €

trojdňová vstupenka – 10 €

Kliknutím na logo PREDPREDAJ.sk máte možnosť objednať si vstupenky v predpredaji za zvýhodnené ceny

predpredaj

 

 

 

 

Tu sú firmy, značky, produkty, ktoré sa budú uchádzať o vašu priazeň na výstave KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“ Bratislava 2015

 

partnermi výstavy sú: BARZZUZ, VEĽVYSLANECTVO INDONÉZIE v SR, CATLER, MABETS a HOTEL CROWNE PLAZA

mediálnymi partnermi sú: INSTORE, KÁVIČKÁRI.sk, GASTROWEB, CAFE NEWS, in.ba

podujatie podporuje: Mesto Bratislava

SPRIEVODNÝ PROGRAM

prednášky, seminár, LATTE ART SHOW, ochutnávky …

PODROBNÝ PROGRAM TU ⇒sprievodny_program_obr

A čo návštevníci? Pre koho je výstava určená?
Samozrejme pre všetkých milovníkov a fanúšikov dobrej kávy, kvalitnej čokolády a exotických čajov. Pre laikov aj odborníkov. Pre tých, ktorým sú uvedené pochutiny vášňou alebo povolaním.
kaviareňPrídu prevádzkari kaviarní a barov, či už malých alebo tých väčších. Všetci tí, ktorí sledujú trendy alebo hľadajú nové príležitosti, nových partnerov, dodávateľov, aj nový sortiment.
Tento ročník si nenechajú ujsť ani baristi a personál kaviarenských prevádzok,
fanúšikovia a milovníci dobrej kávy, čokolády a čaju,
zástupcovia reklamných a eventových agentúr, ktorí hľadajú atraktívne prezenty alebo zaujímavé programy pre svojich klientov,
prevádzkovatelia e-shopov, ale aj kamenných predajní, ktorí uvažujú o doplnení svojho sortimentu o ďalšie atraktívne položky zo sveta kávy, čaju a čokolády,
predstavitelia firiem, kde nákup kávy, čajov i čokolády nenechávajú na náhodu alebo len na nízku cenu,
nadšenci a záujemci o nové informácie, ktorí sa tešia najmä na bohatý sprievodný program – seminár, prednášky, workshopy, súťaž LATTE ART …
Bratislava sa stane mestom KÁVY, ČAJU a ČOKOLÁDY – A VY MÔŽETE BYŤ PRI TOM!
káva, čaj, čokoláda

káva, čaj, čokoláda

 

 

 

Prihláška na výstavu Mám záujem o bližšie informácie ako vystavovateľ
Registrácia novinárov Registrácia novinárov na KÁVA ● ČAJ ● ČOKOLÁDA „TRADIČNE – NETRADIČNE“ prístupná TU

———————————————————————————————————————————–

Na kávovo-čajovo-čokoládovej vlne.

KCC_uvodny obrazokVíkend 18.-19.11. 2017 bol sviatkom kávičkárov, čajíčkárov a milovníkov čokolády. V bratislavskom Lamači, v nákupnom centre BORY MALL, to opäť „vrelo“. Po roku mohli fanúšikovia spomínaných pochutín navštíviť Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA a ukojiť všetky svoje zmysly. Zrak bol v hlavnej úlohe nielen pri pohľade na ponúkaný sortiment viac ako päťdesiatich vystavovateľov, ale aj pri sprievodnom programe – prezentáciách, prednáškach, či cestovateľskom kine so spoznávaním exotických krajín, kde pestujú kávovníky, kakaovníky alebo čajovníky. Čuch ste počas Festivalu zapájali neustále. Neuveriteľné vône čajov, vyhľadávané arómy čokolád, zákuskov a iných sladkostí vás obklopovali na celej výstavnej ploche. Samozrejme, medzi návštevníkmi boli aj takí, ktorí na Festival neprišli cielene, no pri prechádzkach nákupným centrom BORY MALL ich do kolotoča diania stiahla úžasná vôňa Čítať celý článok...

Festival Bratislava - november 2017

Festival Kava Caj Cokolada BA 2017Priatelia, prišlo ochladenie, no my sme sa na tento čas a tento termín tešili už dlhšie ;-) 18.-19.11. sa s vami totiž stretávame pri šálke kávy, čokolády i čaju. Vidíme sa na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" v nákupnom centre BORY MALL Bratislava. Postupne budeme prinášať nové informácie, preto nás sledujte buď na tejto stránke alebo na našom facebookovom profile alebo priamo na Udalosti Na Festivale sa opäť predstavia vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, priamy predaj, predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý sprievodný program a samozrejme, ďalšie kolo Latte Art Show. Tu je ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV, ktorí zabojujú o vašu priazeň. Vrámci sprievodného programu nás čaká aj Čítať celý článok...

Dopraj svojej pokožke kávové peelingy.

Mark_scrub_01Ak sa povie slovo „káva“, väčšina z nás si predstaví horúci, osviežujúci a všeobecne veľmi obľúbený nápoj. My vám túto predstavu chceme rozšíriť a ukázať vám, že z kávy sa bude tešiť nielen vaše vnútro, ale aj vaša pokožka. Určite sa tak stane, ak vyskúšate kávové peelingy značky MARK face and body. Tieto peelingy sa stali radosťou pre tisíce Sloveniek a ich čaro už spoznávajú aj v ostatných kútoch Európy. Ich tajomstvo spočíva nielen v prírodnom zložení, očarujúcej vôni, ale aj zážitku, ktorý ich použitie sprevádza. Zloženie Silnou stránkou kávových peelingov MARK face and body je ich zloženie. Suroviny, z ktorých sú vyrobené, boli vyberané veľmi starostlivo. Cieľom bolo vytvoriť takú kombináciu prírodných surovín, ktoré pokožku ošetria, odstránia z nej odumreté čiastočky, dodajú Čítať celý článok...

Košický Festival kávy, čaju a čokolády v obr...

titulkaKošice opäť nesklamali. Festival Káva Čaj Čokoláda 18.-19.3. v hoteli DoubleTree by Hilton priniesol po roku pár noviniek. 30 vystavovateľov sa spolu s bohatým sprievodným programom už do jednej sály nezmestili. A tak sme kávou, čajom a čokoládou rozvoňali aj sále CASSOVIA aj protiľahlú SYMPHONY. Práve v sále SYMPHONY sme otvorili festivalovú "kaviareň", teda priestor, kde sa v určitých časových intervaloch predstavili viaceré značky so svojim sortimentom, ktorý ste počas víkendu mohli ochutnať práve iba tu a v danom čase. Festival sme otvorili spolu s partnermi - Indonézskym veľvyslanectvom, školiacim strediskom Academy of Coffee a honorárnym konzulom belgického kráľovstva. No a Indonéziu ako krajinu kávy ale i čaju a čokolády predstavili ukážky indonézskych tancov v exotickom oblečení.           Sprievodný program Čítať celý článok...

Festival KÁVA - ČAJ - ČOKOLÁDA Košice 2017

Kava Caj Cokolada Kosice 2017A opäť sa presúvame do Košíc. ;-) Nadšenci a fanúšikovia dobrej kávy, čaju, čokolády a ďalších pochutín si prídu na svoje už v polovici marca, presnejšie 18.-19.3. 2017 sa hotel DoubleTree by Hilton zmení na kávovo-čajovo-čokoládový raj. Bude to už 3. košický ročník. Tak ak ste boli aj na tých predchádzajúcich - veríme, že sa vidíme aj tento rok. A ak ste na Festivale v Košiciach neboli, máte šancu to čoskoro napraviť ;-) Sledujte nás. Postupne prinesieme ďalšie informácie o sprievodnom programe Na aké kávy, čaje, čokolády či ďalší sortiment z kaviarenskej brandže sa môžete tešiť? Kliknite na nasledovný odkaz a otvorí sa vám ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV.   Termín: 18.-19. marca 2017 Sobota od 10:00 do 19:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 Miesto: Hotel DoubleTree by Hilton, Hlavná 1, 040 01 Košice     VSTUPENKY vstupenky na Čítať celý článok...

Čokoládová pena s avokádom

Cokoladova_pena_03b... alebo avokádová pena s čokoládou? ;-) nech to zoberiete z akéhokoľvek konca, črtá sa tu zaujímavý výsledok a taktiež oku či jazyku lahodiaca dobrotka. Tak sa na to pozrime, pripravme si ingrediencie a pustime sa do práce. Čo budeme potrebovať? Ingrediencie 4 veľmi zrelé avokáda 100 g 80 %-nej čokolády 150 ml mandľového mlieka 100 ml medu 4 lyžice 100 %-ného kakaového prášku 1 lyžica vanilkového extraktu štipka soli ovocie na ozdobu Máte? Môžeme ísť ďalej? Postup • Čokoládu rozpustíme nad parou. • Avokádo rozmixujeme spolu s medom, mandľovým mliekom, kakaovým práškom, vanilkovým extraktom a štipkou soli úplne do hladka. Nakoniec pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu a opäť vymixujeme. Hotovou penou naplníme dezertné mištičky a dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.                 Tak ako? Čo na to hovoríte? A ako by to asi zhodnotili iní konzumenti, Čítať celý článok...

Banánový chlebík s čokoládou

Bananovy_chlebik_cokolada_titulkaBanán a čokoláda, to je známa kombinácia, najmä keď si to všetko predstavíme ešte aj so šľahačkou ;-) No teraz budeme piecť. Pripravíme dezert alebo koláč, ktorému banán dodá nielen chuť ale aj vláčnosť a  70%-ná čokoláda tú správnu kontrastnú horkosť ;-) Poďme na to Ingrediencie 285 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky soli 110 g masla plus extra maslo na vymazanie formy 110 g cukru 2 vajcia 4 zrelé banány 85 ml mlieka 1½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy 1 čajová lyžička vanilkovej pasty (alebo vanilkového extraktu) 100 g 70%-nej čokolády 1-2 čajové lyžičky levandule Postup Rúru vyhrejeme na 180°C. Maslo vymiešame s cukrom do penista, pridáme vajcia, vanilkovú pastu, banány rozmixované v mlieku a citrónovú šťavu. Túto zmes vmiešame do múky preosiatej spolu so soľou. Pridáme kúsky čokolády, levanduľu a prášok do pečiva. Cesto vlejeme do Čítať celý článok...

Aká je Cesta kávy?

cesta_kavy_05Fantastická – a to je odpoveď na otázku z titulku článku, či sa pýtame na tú cestu s malým alebo s veľkým „C“ ;-) Cesta kávy je totiž názov knihy, ktorú len nedávno uviedol na trh jej autor Peter Szabó. Napriek množstvu informácií, ktorých sa o káve popísalo, treba povedať, že podobnej literatúry je na Slovensku veľmi málo. Táto kniha pohladí dušu každého, kto sa chce zorientovať a posunúť vo svete kávy. Sprevádza nás celou kávovou „cestou“ - od jej objavenia, cez rozšírenie vrámci sveta, predstavuje jednotlivé odrody, ich pestovanie, zber či spracovanie. Atraktívnou časťou publikácie je kapitola o krajinách v ktorých sa kávovníky pestujú. Čo sme od autora a zároveň aktívneho pražiara čakali ;-) je aj časť venovaná práve tejto veľmi dôležitej Čítať celý článok...

Káva na kolesách.

coffee_bike_01_bPoznáme to – počas cesty do práce, na schôdzku, z práce alebo len tak pri prechádzke hľadáme kaviarničku, kde by sme si zobrali svoju Coffee To Go. Áá, tu je jedna. Vstúpime, objednávame espresso alebo cappuccino či latte, zaplatíme, dochutíme, premiešame, prikryjeme plastovou čapičkou a ... počítame ďalšie kroky. Niektorí naďalej v chvate, iní v pokoji ukrajujeme metre k svojmu cieľu a sŕkame horúcu kávu. Koľko krát sa vám už stalo, že ste boli na prechádzke, bez dostupnosti vašej obľúbenej kávy alebo aj neďaleko kaviarne, no bez možnosti vziať si kávu so sebou? Súhlasím, káva v porceláne je tá pravá, no s ohľadom na čas, priestor a program nie je hriechom vychutnať si tento lahodný mok aj z papierového pohára. A tu Čítať celý článok...

Program Festivalu Káva • Čaj • Čokoláda "t...

DSCF4291Milí návštevníci a fanúšikovia kávy, čaju a čokolády, dovoľte nám predstaviť vám program Festivalu Káva • Čaj • Čokoláda "tradične-netradične" 24.-25.marca v DoubleTree by Hilton v Košiciach, na ktorý vás srdečne pozývame. Program bude prebiehať v 2 miestnostiach a každá téma vám prinesie nové informácie, zážitky a ochutnávky z dielní vystavovateľov. Tak poďme na to ... SOBOTA Miestnosť Cassovia: 11:00 – 12:00  -  Ako na úspešnú kaviarenskú prevádzku? Diskusia. Diskutujú skúsení predstavitelia kaviarní Barzzuz, Café Manuel, Caffe4U.   12:30 – 17:00  -  Latte Art SHOW. Súťaž baristov v maľovaní mliečnou penou do espressa. Prednáška o základných kávových nápojoch. Zastrešuje Academy of Coffee.   17:30 – 18:30  -  Staré Košické kaviarne v minulosti a dnes. Pohľad do histórie Košíc. Prednáša historik a publicista Zoltán Balassa.   SOBOTA Miestnosť Symphony: 11:30 – 12:30  -  Rozprávanie o čajových cestách milovníkov čaju spojená s voľnou Čítať celý článok...

Festival Káva • Čaj • Čokoláda "tradične ...

Festival kávy čaju čokoládyKošice sa už štvrtý krát zmenia na najväčšiu kaviareň Slovenska. Z centra mesta sa bude šíriť omamná vôňa čerstvo praženej kávy, horúcej čokolády a pravých exotických čajov. Budete sa môcť stretnúť s vašimi obľúbenými značkami, ale aj s úplnými novinkami na trhu. Čaká na vás množstvo vystavovateľov a bohatý sprievodný program. Každý si príde na svoje - milovníci kávy, čajov a čokolády, distribútori a majitelia podnikov, ktorí hľadajú ďalšie inšpirácie a možnosti i vy, ktorí chcete stráviť príjemný víkend v spoločnosti, kde sa naučíte množstvo nových vecí. Termín: 24. - 25. marec 2018 Sobota od 10:00 do 19:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 Miesto konania festivalu: Hotel DoubleTree by Hilton, Hlavná 1, 040 01 Košice     VSTUPENKY Vstupenky si môžete kúpiť priamo na festivale, v hoteli DoubleTree by Čítať celý článok...

Caffé Milani - káva s prestížnym certifikátom...

cafee milaniV historickom centre mesta Como bolo priam nemožné odolať čarovnej vôni kávy, ktorá vychádzala z tých dverí. Bol rok 1937 a tie dvere viedli do dielne, kde sa nachádzala aj maličká kaviareň s pražiarňou, kde Celestino Milani vyrábal kávu vysokej kvality. Pár krokov od úchvatných výhľadov na jazero Como, kaviareň Milani lákala nielen miestnych obyvateľov, ktorí si ju čoskoro obľúbili ako miesto pre príjemnú pauzu počas dňa, ale stala sa tiež cieľom mnohých turistov, ktorí prechádzali okolo a hľadali dobrú taliansku kávu. Jeho káva sa čoskoro stala známou v celom meste a jeho okolí. A dôvody, ktorými si zaslúžil tento úspech? Jednoducho nekonečná vášeň Celestina. Vášeň, ktorá sa prejavovala vo výbere tých najlepších odrôd kávy, dovážaných priamo z krajín ich pôvodu, a starostlivým, väčšinou až posadnutým pražením, a samozrejme odborným a skúseným miešaním kávových Čítať celý článok...

Originálne svietniky z kávových zŕn vyrobené ...

káva, svietniky, hand madePri potulkách výstavami sme narazili na krásnu ručnú prácu vyrábanú z kávových zŕn. Spoločnosť Coffee Passion z Púchova prináša do kaviarní, reštaurácií a domácnosti vôňu kávy a originálny kúsok, ktorý rozsvieti každý priestor. Pýtame sa pána Behra a pána Opršala, ktorí stoja za spoločnosťou Coffee Passion, čo ich viedlo k myšlienke originálnych kávových svietnikov. "Naším snom bolo založiť spoločnosť, ktorá by používala kávové zrná na výrobu produktov každodennej spotreby a to takým spôsobom, aby sme zachovali kávové zrno v jeho podobe i jeho vôňu. Začínali sme so svietnikmi vyrobenými z kávových zŕn, dnes sa pokúšame o misy na ovocie, šperky a nábytok. V každom našom produkte nájdete prinajmenšom jedno zrnko kávy. Všetky naše produkty sú vyrábané a vyvíjané v malebnej malej krajine uprostred Európy, na Slovensku. Tu sme zažili prvé úspechy, Čítať celý článok...

Pražiareň Caffé ORO

oro, káva, pražiareňMyslíte si, že by ste ocenili niečo sladké po vypití šálky dobrej kávy? Čo by ste povedali na to, že vaša šálka kávy je aj vaším dezertom?! Tu je Biscuit Cup! Šálka z chutného pečiva ... Unikátny spôsob, ako si vychutnať kávu!  Konečne aj šálka na kávu môže byť navrhnutá a vyrobená na zjedenie (a to nie len obrazne) aby ste si mohli vychutnať kávu, sorbety, krémy, zmrzliny a dezerty. Chutné sušienkové šálky sú vyrobené tak aby ste si mohli naplno vychutnať vašu šálku horúcej kávy vrátane neodmysliteľnej "cremy" . Vytvorená je s láskou ku káve, kompletne ručne vyrobená, potiahnutá vnútri zvláštnou cukrovou alebo čokoládovou polevou, ktorá pôsobí ako izolátor pre kvapaliny. Znemožňuje rozpustenie a zabezpečí klasickú chuť dobrej kávy. Výsledkom je Čítať celý článok...

Čokolatierom (nielen) na jeden deň

Začíname s čokoládouBlíži sa deň jej (jeho) krásnych narodenín a znovu sa objavila otázka .. "Čím potešiť svojho najbližšieho"? Áno viem, s úsmevom sa patrí odpovedať, že už blízkosť človeka je krásnym darčekom. Veď aj je, ale... čo ak by sme k blízkosti pribalili aj niečo SLADKÉ? Napríklad taký kurz "Začíname s čokoládou". Čo poviete, ale úprimne, nevyskočilo by vám srdiečko z hrude, ak by ste taký sladký darček dostali k sviatku? Vďaka špičkovým školiteľom sú tie najlepšie kurzy na prácu s Belgickou čokoládou Callebaut už aj na Slovensku. Kurz je max.pre 8 osôb, ma dĺžku 6 hodín, počas ktorých sa teoreticky a prakticky vzdeláte v práci s čokoládou. Teória podá informácie o celom procese výroby čokolády od zberu až po samotnú výrobu. Naučíte sa Čítať celý článok...

"Známa/Neznáma" káva s maslom a mct olejom POWE...

Káva s maslom a mct olejomSpoločnosť POWEROLOGY je naším dlhoročným vystavovateľom a ich kávu s maslom a mct olejom milujeme. Pri ich stánku je vždy veľké množstvo ľudí a zaujímajú sa o nové alternatívy prípravy kávy a prospešnosti kávy s maslom a mct olejom pre ich zdravie. Vždy sa tešíme na nové príspevky a nové poznatky, ktoré nám prinášajú. Z ich najnovšieho článku, nás zaujalo ... : " Prečo Power Coffee funguje? Každá zložka receptu Power Coffee má jedinečný prínos založený na ľudskej biológii. Mnohé faktory zohrávajú úlohu pri účinkoch tejto kávy. V nasledujúcich odstavcoch sa budem snažiť popísať niektoré z najdôležitejších výhod a taktiež čím každá zložka prispieva a prečo fungujú spolu tak dobre. Čo dokáže káva Káva je úžasný a zdravý nápoj, no výrazne záleží na jej kvalite a Čítať celý článok...

Netradičné chute čokolády s Forra-čokoládou

Forra čokoládyVo Forre pre nás ručne vyrábajú maškrty, v ktorých konzervanty, umelé farbivá, arómy či príchute nemajú miesto. Našej vášni lahodia čerstvými pralinkami, plnenými tyčinkami, tabuľkovými čokoládami a lízankami. Ručne vyrobené čokoládové produkty Forra, sú vhodné na oslavy a akcie rôzneho druhu ale aj na spríjemnenie všedného dňa. Vyskladajú pre Vás svadobný candy bar, darčeky na redový tanec, pripravia odmenu pre obchodných partnerov a mnoho iného. Tak povedzte - ktoré z netradičných chutí si získali vaše srdce? Čokoláda s príchuťou levanduly, kardamónu, tekvice, papriečiek habanero, citrónom, čajom earl grey, kakaových bôbov, kávy, alebo čiernych ríbezli ??? Zdroj : http://forra-cokolada.sk/ Čítať celý článok...

Na kávovo-čajovo-čokoládovej vlne.

KCC_uvodny obrazokVíkend 18.-19.11. 2017 bol sviatkom kávičkárov, čajíčkárov a milovníkov čokolády. V bratislavskom Lamači, v nákupnom centre BORY MALL, to opäť „vrelo“. Po roku mohli fanúšikovia spomínaných pochutín navštíviť Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA a ukojiť všetky svoje zmysly. Zrak bol v hlavnej úlohe nielen pri pohľade na ponúkaný sortiment viac ako päťdesiatich vystavovateľov, ale aj pri sprievodnom programe – prezentáciách, prednáškach, či cestovateľskom kine so spoznávaním exotických krajín, kde pestujú kávovníky, kakaovníky alebo čajovníky. Čuch ste počas Festivalu zapájali neustále. Neuveriteľné vône čajov, vyhľadávané arómy čokolád, zákuskov a iných sladkostí vás obklopovali na celej výstavnej ploche. Samozrejme, medzi návštevníkmi boli aj takí, ktorí na Festival neprišli cielene, no pri prechádzkach nákupným centrom BORY MALL ich do kolotoča diania stiahla úžasná vôňa Čítať celý článok...

Festival Bratislava - november 2017

Festival Kava Caj Cokolada BA 2017Priatelia, prišlo ochladenie, no my sme sa na tento čas a tento termín tešili už dlhšie ;-) 18.-19.11. sa s vami totiž stretávame pri šálke kávy, čokolády i čaju. Vidíme sa na Festivale KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA - "TRADIČNE/ NETRADIČNE" v nákupnom centre BORY MALL Bratislava. Postupne budeme prinášať nové informácie, preto nás sledujte buď na tejto stránke alebo na našom facebookovom profile alebo priamo na Udalosti Na Festivale sa opäť predstavia vybraní pražiari, čokolatiéri, dovozcovia čaju, ale aj výrobkov či dobrôt bezprostredne súvisiacich s kávou, čajom a čokoládou. Čakajú nás ochutnávky, priamy predaj, predstavenie tradičných aj netradičných značiek, produktov a firiem, bohatý sprievodný program a samozrejme, ďalšie kolo Latte Art Show. Tu je ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV, ktorí zabojujú o vašu priazeň. Vrámci sprievodného programu nás čaká aj Čítať celý článok...

Ako vzniká pravá čokoláda?

Cokolada_kakao_Simon_CollČokoláda bola v minulosti považovaná za jedlo Bohov. Od nepamäti prinášala zážitky, ktoré dokázali v ľuďoch prebudiť doslova všetky zmysly. Už starí Aztékovia ju používali nielen na doplnenie energie, ale vďaka jej hodnote dokonca aj ako platidlo. Akú hodnotu a kredit má v súčasnosti? S čokolády sa stal rýchloobrátkový tovar, a pri zvyšovaní objemov produkcie, súbežne so znižovaním nákladov pri na jej výrobe, stráca na kvalite. Preto je len na nás aby sme si spomenuli, že tá kvalitná čokoláda je v prvom rade z bôbov kakaovníka a proces výroby poctivej čokolády je veľmi dlhý robený s láskou k čokolatierskemu remeslu... Theobroma cacao Kakaovník (Theobroma cacao) pochádza z juhoamerických dažďových pralesov. Voľne rastúce kakaovníky môžu dosahovať výšku až pätnásť metrov, potrebujú však teplo a vlhko. Čítať celý článok...

Dopraj svojej pokožke kávové peelingy.

Mark_scrub_01Ak sa povie slovo „káva“, väčšina z nás si predstaví horúci, osviežujúci a všeobecne veľmi obľúbený nápoj. My vám túto predstavu chceme rozšíriť a ukázať vám, že z kávy sa bude tešiť nielen vaše vnútro, ale aj vaša pokožka. Určite sa tak stane, ak vyskúšate kávové peelingy značky MARK face and body. Tieto peelingy sa stali radosťou pre tisíce Sloveniek a ich čaro už spoznávajú aj v ostatných kútoch Európy. Ich tajomstvo spočíva nielen v prírodnom zložení, očarujúcej vôni, ale aj zážitku, ktorý ich použitie sprevádza. Zloženie Silnou stránkou kávových peelingov MARK face and body je ich zloženie. Suroviny, z ktorých sú vyrobené, boli vyberané veľmi starostlivo. Cieľom bolo vytvoriť takú kombináciu prírodných surovín, ktoré pokožku ošetria, odstránia z nej odumreté čiastočky, dodajú Čítať celý článok...

Košický Festival kávy, čaju a čokolády v obr...

titulkaKošice opäť nesklamali. Festival Káva Čaj Čokoláda 18.-19.3. v hoteli DoubleTree by Hilton priniesol po roku pár noviniek. 30 vystavovateľov sa spolu s bohatým sprievodným programom už do jednej sály nezmestili. A tak sme kávou, čajom a čokoládou rozvoňali aj sále CASSOVIA aj protiľahlú SYMPHONY. Práve v sále SYMPHONY sme otvorili festivalovú "kaviareň", teda priestor, kde sa v určitých časových intervaloch predstavili viaceré značky so svojim sortimentom, ktorý ste počas víkendu mohli ochutnať práve iba tu a v danom čase. Festival sme otvorili spolu s partnermi - Indonézskym veľvyslanectvom, školiacim strediskom Academy of Coffee a honorárnym konzulom belgického kráľovstva. No a Indonéziu ako krajinu kávy ale i čaju a čokolády predstavili ukážky indonézskych tancov v exotickom oblečení.           Sprievodný program Čítať celý článok...

Festival KÁVA - ČAJ - ČOKOLÁDA Košice 2017

Kava Caj Cokolada Kosice 2017A opäť sa presúvame do Košíc. ;-) Nadšenci a fanúšikovia dobrej kávy, čaju, čokolády a ďalších pochutín si prídu na svoje už v polovici marca, presnejšie 18.-19.3. 2017 sa hotel DoubleTree by Hilton zmení na kávovo-čajovo-čokoládový raj. Bude to už 3. košický ročník. Tak ak ste boli aj na tých predchádzajúcich - veríme, že sa vidíme aj tento rok. A ak ste na Festivale v Košiciach neboli, máte šancu to čoskoro napraviť ;-) Sledujte nás. Postupne prinesieme ďalšie informácie o sprievodnom programe Na aké kávy, čaje, čokolády či ďalší sortiment z kaviarenskej brandže sa môžete tešiť? Kliknite na nasledovný odkaz a otvorí sa vám ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV.   Termín: 18.-19. marca 2017 Sobota od 10:00 do 19:00 Nedeľa od 10:00 do 18:00 Miesto: Hotel DoubleTree by Hilton, Hlavná 1, 040 01 Košice     VSTUPENKY vstupenky na Čítať celý článok...

Čokoládová pena s avokádom

Cokoladova_pena_03b... alebo avokádová pena s čokoládou? ;-) nech to zoberiete z akéhokoľvek konca, črtá sa tu zaujímavý výsledok a taktiež oku či jazyku lahodiaca dobrotka. Tak sa na to pozrime, pripravme si ingrediencie a pustime sa do práce. Čo budeme potrebovať? Ingrediencie 4 veľmi zrelé avokáda 100 g 80 %-nej čokolády 150 ml mandľového mlieka 100 ml medu 4 lyžice 100 %-ného kakaového prášku 1 lyžica vanilkového extraktu štipka soli ovocie na ozdobu Máte? Môžeme ísť ďalej? Postup • Čokoládu rozpustíme nad parou. • Avokádo rozmixujeme spolu s medom, mandľovým mliekom, kakaovým práškom, vanilkovým extraktom a štipkou soli úplne do hladka. Nakoniec pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu a opäť vymixujeme. Hotovou penou naplníme dezertné mištičky a dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.                 Tak ako? Čo na to hovoríte? A ako by to asi zhodnotili iní konzumenti, Čítať celý článok...

Banánový chlebík s čokoládou

Bananovy_chlebik_cokolada_titulkaBanán a čokoláda, to je známa kombinácia, najmä keď si to všetko predstavíme ešte aj so šľahačkou ;-) No teraz budeme piecť. Pripravíme dezert alebo koláč, ktorému banán dodá nielen chuť ale aj vláčnosť a  70%-ná čokoláda tú správnu kontrastnú horkosť ;-) Poďme na to Ingrediencie 285 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky soli 110 g masla plus extra maslo na vymazanie formy 110 g cukru 2 vajcia 4 zrelé banány 85 ml mlieka 1½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy 1 čajová lyžička vanilkovej pasty (alebo vanilkového extraktu) 100 g 70%-nej čokolády 1-2 čajové lyžičky levandule Postup Rúru vyhrejeme na 180°C. Maslo vymiešame s cukrom do penista, pridáme vajcia, vanilkovú pastu, banány rozmixované v mlieku a citrónovú šťavu. Túto zmes vmiešame do múky preosiatej spolu so soľou. Pridáme kúsky čokolády, levanduľu a prášok do pečiva. Cesto vlejeme do Čítať celý článok...

Aká je Cesta kávy?

cesta_kavy_05Fantastická – a to je odpoveď na otázku z titulku článku, či sa pýtame na tú cestu s malým alebo s veľkým „C“ ;-) Cesta kávy je totiž názov knihy, ktorú len nedávno uviedol na trh jej autor Peter Szabó. Napriek množstvu informácií, ktorých sa o káve popísalo, treba povedať, že podobnej literatúry je na Slovensku veľmi málo. Táto kniha pohladí dušu každého, kto sa chce zorientovať a posunúť vo svete kávy. Sprevádza nás celou kávovou „cestou“ - od jej objavenia, cez rozšírenie vrámci sveta, predstavuje jednotlivé odrody, ich pestovanie, zber či spracovanie. Atraktívnou časťou publikácie je kapitola o krajinách v ktorých sa kávovníky pestujú. Čo sme od autora a zároveň aktívneho pražiara čakali ;-) je aj časť venovaná práve tejto veľmi dôležitej Čítať celý článok...

Program Festivalu Káva • Čaj • Čokoláda "t...

DSCF4291Milí návštevníci a fanúšikovia kávy, čaju a čokolády, dovoľte nám predstaviť vám program Festivalu Káva • Čaj • Čokoláda "tradične-netradične" 24.-25.marca v DoubleTree by Hilton v Košiciach, na ktorý vás srdečne pozývame. Program bude prebiehať v 2 miestnostiach a každá téma vám prinesie nové informácie, zážitky a ochutnávky z dielní vystavovateľov. Tak poďme na to ... SOBOTA Miestnosť Cassovia: 11:00 – 12:00  -  Ako na úspešnú kaviarenskú prevádzku? Diskusia. Diskutujú skúsení predstavitelia kaviarní Barzzuz, Café Manuel, Caffe4U.   12:30 – 17:00  -  Latte Art SHOW. Súťaž baristov v maľovaní mliečnou penou do espressa. Prednáška o základných kávových nápojoch. Zastrešuje Academy of Coffee.   17:30 – 18:30  -  Staré Košické kaviarne v minulosti a dnes. Pohľad do histórie Košíc. Prednáša historik a publicista Zoltán Balassa.   SOBOTA Miestnosť Symphony: 11:30 – 12:30  -  Rozprávanie o čajových cestách milovníkov čaju spojená s voľnou Čítať celý článok...

Caffé Milani - káva s prestížnym certifikátom...

cafee milaniV historickom centre mesta Como bolo priam nemožné odolať čarovnej vôni kávy, ktorá vychádzala z tých dverí. Bol rok 1937 a tie dvere viedli do dielne, kde sa nachádzala aj maličká kaviareň s pražiarňou, kde Celestino Milani vyrábal kávu vysokej kvality. Pár krokov od úchvatných výhľadov na jazero Como, kaviareň Milani lákala nielen miestnych obyvateľov, ktorí si ju čoskoro obľúbili ako miesto pre príjemnú pauzu počas dňa, ale stala sa tiež cieľom mnohých turistov, ktorí prechádzali okolo a hľadali dobrú taliansku kávu. Jeho káva sa čoskoro stala známou v celom meste a jeho okolí. A dôvody, ktorými si zaslúžil tento úspech? Jednoducho nekonečná vášeň Celestina. Vášeň, ktorá sa prejavovala vo výbere tých najlepších odrôd kávy, dovážaných priamo z krajín ich pôvodu, a starostlivým, väčšinou až posadnutým pražením, a samozrejme odborným a skúseným miešaním kávových Čítať celý článok...

Originálne svietniky z kávových zŕn vyrobené ...

káva, svietniky, hand madePri potulkách výstavami sme narazili na krásnu ručnú prácu vyrábanú z kávových zŕn. Spoločnosť Coffee Passion z Púchova prináša do kaviarní, reštaurácií a domácnosti vôňu kávy a originálny kúsok, ktorý rozsvieti každý priestor. Pýtame sa pána Behra a pána Opršala, ktorí stoja za spoločnosťou Coffee Passion, čo ich viedlo k myšlienke originálnych kávových svietnikov. "Naším snom bolo založiť spoločnosť, ktorá by používala kávové zrná na výrobu produktov každodennej spotreby a to takým spôsobom, aby sme zachovali kávové zrno v jeho podobe i jeho vôňu. Začínali sme so svietnikmi vyrobenými z kávových zŕn, dnes sa pokúšame o misy na ovocie, šperky a nábytok. V každom našom produkte nájdete prinajmenšom jedno zrnko kávy. Všetky naše produkty sú vyrábané a vyvíjané v malebnej malej krajine uprostred Európy, na Slovensku. Tu sme zažili prvé úspechy, Čítať celý článok...

Pražiareň Caffé ORO

oro, káva, pražiareňMyslíte si, že by ste ocenili niečo sladké po vypití šálky dobrej kávy? Čo by ste povedali na to, že vaša šálka kávy je aj vaším dezertom?! Tu je Biscuit Cup! Šálka z chutného pečiva ... Unikátny spôsob, ako si vychutnať kávu!  Konečne aj šálka na kávu môže byť navrhnutá a vyrobená na zjedenie (a to nie len obrazne) aby ste si mohli vychutnať kávu, sorbety, krémy, zmrzliny a dezerty. Chutné sušienkové šálky sú vyrobené tak aby ste si mohli naplno vychutnať vašu šálku horúcej kávy vrátane neodmysliteľnej "cremy" . Vytvorená je s láskou ku káve, kompletne ručne vyrobená, potiahnutá vnútri zvláštnou cukrovou alebo čokoládovou polevou, ktorá pôsobí ako izolátor pre kvapaliny. Znemožňuje rozpustenie a zabezpečí klasickú chuť dobrej kávy. Výsledkom je Čítať celý článok...

Čokolatierom (nielen) na jeden deň

Začíname s čokoládouBlíži sa deň jej (jeho) krásnych narodenín a znovu sa objavila otázka .. "Čím potešiť svojho najbližšieho"? Áno viem, s úsmevom sa patrí odpovedať, že už blízkosť človeka je krásnym darčekom. Veď aj je, ale... čo ak by sme k blízkosti pribalili aj niečo SLADKÉ? Napríklad taký kurz "Začíname s čokoládou". Čo poviete, ale úprimne, nevyskočilo by vám srdiečko z hrude, ak by ste taký sladký darček dostali k sviatku? Vďaka špičkovým školiteľom sú tie najlepšie kurzy na prácu s Belgickou čokoládou Callebaut už aj na Slovensku. Kurz je max.pre 8 osôb, ma dĺžku 6 hodín, počas ktorých sa teoreticky a prakticky vzdeláte v práci s čokoládou. Teória podá informácie o celom procese výroby čokolády od zberu až po samotnú výrobu. Naučíte sa Čítať celý článok...

"Známa/Neznáma" káva s maslom a mct olejom POWE...

Káva s maslom a mct olejomSpoločnosť POWEROLOGY je naším dlhoročným vystavovateľom a ich kávu s maslom a mct olejom milujeme. Pri ich stánku je vždy veľké množstvo ľudí a zaujímajú sa o nové alternatívy prípravy kávy a prospešnosti kávy s maslom a mct olejom pre ich zdravie. Vždy sa tešíme na nové príspevky a nové poznatky, ktoré nám prinášajú. Z ich najnovšieho článku, nás zaujalo ... : " Prečo Power Coffee funguje? Každá zložka receptu Power Coffee má jedinečný prínos založený na ľudskej biológii. Mnohé faktory zohrávajú úlohu pri účinkoch tejto kávy. V nasledujúcich odstavcoch sa budem snažiť popísať niektoré z najdôležitejších výhod a taktiež čím každá zložka prispieva a prečo fungujú spolu tak dobre. Čo dokáže káva Káva je úžasný a zdravý nápoj, no výrazne záleží na jej kvalite a Čítať celý článok...

Netradičné chute čokolády s Forra-čokoládou

Forra čokoládyVo Forre pre nás ručne vyrábajú maškrty, v ktorých konzervanty, umelé farbivá, arómy či príchute nemajú miesto. Našej vášni lahodia čerstvými pralinkami, plnenými tyčinkami, tabuľkovými čokoládami a lízankami. Ručne vyrobené čokoládové produkty Forra, sú vhodné na oslavy a akcie rôzneho druhu ale aj na spríjemnenie všedného dňa. Vyskladajú pre Vás svadobný candy bar, darčeky na redový tanec, pripravia odmenu pre obchodných partnerov a mnoho iného. Tak povedzte - ktoré z netradičných chutí si získali vaše srdce? Čokoláda s príchuťou levanduly, kardamónu, tekvice, papriečiek habanero, citrónom, čajom earl grey, kakaových bôbov, kávy, alebo čiernych ríbezli ??? Zdroj : http://forra-cokolada.sk/ Čítať celý článok...

Kafíčko - nová kaviareň s pražiarňou Caffe4u

DSC_3019Už 3 roky si môžeme vychutnávať kávu v kaviarni s pražiarňou Caffe4u. Vôňa praženia sa rozlieha po celej ulici a získava množstvo nadšencov čerstvo praženej kávy. Počas prvých dvoch rokov si kaviareň získala takú obľubu, až sa mnohokrát do vnútra nedalo dostať a milovníci kávy sa často pýtali, či kaviareň nejde rozšíriť. A sen sa stal skutočnosťou. Pýtame sa Simony Sabolovej, ktorá Kafíčko prevádzkuje, na nápad otvoriť ďalšiu prevádzku obľúbenej kaviarne. "Ľudia si veľakrát nemali kam sadnúť a častá otázka ohľadom novej prevádzky nás posunula k myšlienke otvorenia ďalšej kaviarne. Tak sme sa rozhodli rozšíriť, no neísť ďaleko". A tak vzniklo KAFÍČKO ... "Kaviareň Kafíčko sa nachádza neďaleko Caffe4u, na Obchodnej ulici 42. Ponúkame tú istú kávu a rovnako aj kávu týždňa za 99 centov" pokračuje v rozhovore Simona. "Aby Čítať celý článok...

Na kávovo-čajovo-čokoládovej vlne.

KCC_uvodny obrazokVíkend 18.-19.11. 2017 bol sviatkom kávičkárov, čajíčkárov a milovníkov čokolády. V bratislavskom Lamači, v nákupnom centre BORY MALL, to opäť „vrelo“. Po roku mohli fanúšikovia spomínaných pochutín navštíviť Festival KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA a ukojiť všetky svoje zmysly. Zrak bol v hlavnej úlohe nielen pri pohľade na ponúkaný sortiment viac ako päťdesiatich vystavovateľov, ale aj pri sprievodnom programe – prezentáciách, prednáškach, či cestovateľskom kine so spoznávaním exotických krajín, kde pestujú kávovníky, kakaovníky alebo čajovníky. Čuch ste počas Festivalu zapájali neustále. Neuveriteľné vône čajov, vyhľadávané arómy čokolád, zákuskov a iných sladkostí vás obklopovali na celej výstavnej ploche. Samozrejme, medzi návštevníkmi boli aj takí, ktorí na Festival neprišli cielene, no pri prechádzkach nákupným centrom BORY MALL ich do kolotoča diania stiahla úžasná vôňa Čítať celý článok...