Pri káve o káve a kávovinách

Titulok tohto príspevku “Pri káve, o káve a kávovinách” je zároveň názvom novej publikácie Jozefa Augustína.

Ak máte radi kávu alebo ak by ste sa o nej chceli niečo, možno aj “všetko” ;-) dozvedieť, nasledujúce riadky patria vám.

Internet je síce plný informácií o káve, o povzbudzujúcom čiernom moku, no mať všetko podstatné pohromade, v jednej knihe, na jednom mieste je na nezaplatenie.

Po šestnástich rokoch od vydania publikácie Povídání o kávě – od Jožka Augustína, prichádza na predvianočný trh pokračovanie tejto “kávovej biblie”, ktorá by nemala chýbať v poličke či knižnici žiadneho fanúšika či milovníka kávy. Nehovoriac už o ľuďoch, ktorí sa kávou živia.

Knižka “Pri káve o káve a kávovinách” vás prevedie od histórie kávy až po jej súčasnosť. Priblíži vám procesy pestovania, spracovania či praženia kávovníkových zŕn. Svoje miesto si v knihe našla aj príprava kávy, kultúra jej pitia, či téma kaviarní a kaviarenských zariadení.

pri_kave_o_kave_a_kavovinach_04

350 strán o káve, nasiaknutých vôňou a chuťou tohto fantastického nápoja, vám potvrdí staré známe – že  čím viac sa o káve dozvedáte, o to viac si uvedomujete, ako málo ste o nej vedeli ;-)

Pred mesiacom, kedy bola dostupná ešte len česká mutácia tejto knihy, ste mali možnosť stretnúť sa počas Festivalu KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA v Bratislave 13.11.2016. priamo s autorom. No a teraz tu už máme k dispozícii slovenskú verziu ;-)

Jozef Augustín Pri káve o káve a kávovinach

z Festivalu KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA – Bratislava 12.11.2016,  foto: Veronika Holišová

pri_kave_o_kave_a_kavovinach_02

O autorovi:

Doc. PharmDr. Jozef Augustín, PhD., je docent Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Je autorom a spoluautorom viacerých odborných publikácií o potravinách a pochutinách. Je často citovaný v odbornej literatúre. Vyučuje na univerzitách, zasadá v odborných porotách a komisiách, publikuje odborné práce. Je zakladajúcim členom Kávové asociácie ČR a SR a jej čestným členom.

 

Podobné články

Príbehy z kuchyne
Zdieľajte tento článokShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone